U bent hier

Flydrive Noordoost Brazilië 22 dagen

Een schitterende reis door het noordoosten van Brazilië met de focus op natuur & strand en een vleugje koloniaal verleden! Slenter langs de mooie stranden van Morro de São Paulo en Japaratinga, ga op zoek naar wilde dieren in het Amazonegebied en trek de wandelschoenen aan in het ongerepte natuurgebied Chapada Diamantina. De oude kerken en pastelkleurige huisjes in Olinda doen je wanen in koloniale tijden en met de huurauto ontdek je een deel van de prachtige ongerepte kust.

Dag 1 Manaus

Aankomst in Manaus met de internationale vlucht uit Nederland en transfer naar een pousada in de stad.

Dag 2 Amazone

Het Amazonegebied bestaat uit het grootste tropisch regenwoud op aarde. De oorspronkelijke bewoners houden er nog steeds een fascinerende levenswijze op na. Ze wonen diep verscholen in het oerwoud en mijden het contact met andere mensen. Tijdens de overnachtingen in de lodge is pas echt te merken dat je je midden in de jungle bevindt: brulapen en kwetterende vogels zijn de wekker. Een verblijf in een lodge is een unieke ervaring! Voor de één een hoogtepunt voor andere een tegenvaller: de plek waar de rivieren Rio Negro en de Rio Solimões elkaar ontmoeten om verder te gaan dan de Amazone ontbreekt niet.

Dag 3+4 Amazone

De dagen zijn gevuld met excursies als wandelen, varen,  piranhas vangen, avond excursies. Luieren in een hangmat mag ook!

Dag 5 Manaus – Recife

Per boot terug naar Manaus waar de bagage bij het kantoortje afgeleverd kan worden. De vlucht naar Recife vertrekt namelijk pas ’s avonds laat.

Dag 6 Recife/Olinda

’s Ochtends vroeg aankomst in Recife en transfer naar de pousada in het koloniale stadje Olinda.

Dag 7 Recife/Olinda

Vrije dag om door de straatjes te slenteren of ga naar Recife om de oude synagoge te bezoeken en het Nederlandse fort.

Dag 8 Recife – Japaratinga (143 km)

Ophalen huurauto in Recife om te beginnen aan de self-drive langs de schitterende ongerepte kust. Vandaag rijdt je via Porto de Galinhas en het kleine stadje São Miguel dos Milagres naar Japaratinga, een klein en rustig vissersdorpje aan één van de mooiste stranden van Brazilië.

Dag 9 Maceió (118 km)

Langs kleine vissersdorpjes verder naar Maceió, een vriendelijke en zonovergoten badplaats. 

Dag 10 Penedo (149 km)

Een schitterende route via verschillende duinen en de mooie stranden van onder andere “Feliz Deserto” naar Penedo. Dit charmante koloniale stadje ligt wat meer in het binnenland, met een prachtige ligging aan de rivier São Francisco.

Dag 11 Mangue Seco (235 km)

Vandaag een mooie rit langs suikerrietplantages en de kust naar Mangue Seco. Een rustig dorpje vlakbij de kust gelegen op de grens van de staten Bahía en Sergipe. De zandpaden, vuurtoren, uitgestrekte duinen en een handvol guesthouses en restaurantjes maken het tot een heerlijke plek om een dagje te vertoeven!

Dag 12 Salvador (205 km)

Via de mooie autoweg Linha Verde rijdt je vandaag zuidelijk richting Salvador alwaar de huurauto ingeleverd wordt en je overnacht.

Dag 13+14+15 Chapada Diamantina

Tijd om actief te worden. De Chapada Diamantina is een groot en prachtig ongerept natuurgebied gelegen in de staat  Bahia in het noordoosten van Brazilië: hoge bergen, prachtige valleien, grotten en holen, bronnen, rivieren, meren, watervallen en canyons.

Dag 13 Per bus naar Lençois en vrij om het plaatsje te verkennen

Dag 14 Trekking langs de oevers van de rivieren Grizante en Lençois naar een grote waterval. Het zand heeft felle kleuren. Via het dorpje Serrano (zwemmen!) terug naar Lençois. Het is een relatief makkelijke wandeling van in totaal 10 kilometer

Dag 15 Naar de Lapa Doce-grot met een ondergrondse rivier met kristalhelder water doorheen stroomt. Zwemmen! In de “Blauwe Grot” dringen net enkele zonnestralen door, hetgeen een geweldig kleurenschouwspel oplevert. In de middag de Pai de Inácio beklimmen, de hoogste berg van de Chapada Diamantina. De uitzichten vanaf de top zijn onvergetelijk.

Dag 16 Salvador

’s Ochtends vertrekt de bus terug naar Salvador. Bij aankomst transfer naar de pousada in de schilderachtige wijk Pelourinho.

Dag 17 Salvador

Vrije dag.

Dag 18 Morro de São Paulo

’s Ochtends transfer naar de pier in Salvador, waarvandaan de catamaran naar Morro de São Paulo vertrekt. Overnachtingen in een pousada met een heerlijk uitzicht over één van de tropische baaien. 

Dag 19+20 Morro de São Paulo

Vrije dagen. Lekker tot jezelf komen of wie wat actiever wil zijn kan gaan duiken of snorkelen.

Dag 21 Naar huis

Helaas tijd om dit heerlijke eiland te verlaten. Transfer naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar huis.

Dag 22 Aankomst Nederland

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan