U bent hier

Rondreis Zuidwest Brazilië 17 dagen

Wie niet al te veel wil vliegen over grote afstanden kan met deze rondreis Zuidwest Brazilië prima uit de voeten. De hoogtepunten zijn Rio, de prachtige watervallen van Iguaçu, Curitiba met de mooie treinreis naar de kust, en het vrij onbedorven eiland Ilha do Mel. Aan het einde van de reis kan er gekozen worden om een tweetal plekjes aan de kust te bezoeken die door nog niet veel toeristen bezocht worden: Ilha do Cardoso en Cananeia.

Hoogtepunten: Rio - Iguaçu - Curitiba - Ilha do Mel

Dag 1,2,3,4 Rio de Janeiro

Vertrek naar Rio en transfer naar een hotel vlak bij de Copacabana.

Laat het feest in Rio maar beginnen, want feesten & genieten kan men er zeker! ’s Avonds slenteren langs de Copacabana en een hapje eten in de luxe wijk Ipanema of in één van de beste vis- en vleesrestaurants van de stad (‘Marius’, Avenida Atlantica 290). Overdag bijkomen op het strand, of de stad van bovenaf bewonderen. De berg ‘Suikerbrood’ en de berg Corcovado met het Christusbeeld op de top bieden een fantastisch uitzicht. De stad met de grootste stadsjungle ter wereld met piep kleine aapjes.

Dag 2 Vandaag een tour naar de Favela’s, de sloppenwijken, per jeep. Een deel van de opbrengst gaat naar de gemeenschap om bv buurtcentra te bouwen.
Dag 3+4 Tijd om deze bruisende stad zelf te verkennen. Veel bezienswaardigheden kan men makkelijk zelfstandig bezoeken. Er gaat een treintje naar het enorme Christus beeld en de gondel naar het suikerbrood. Neem een taxi naar het bruisende Lapa voor een heerlijk avondje Samba!

Dag 5,6,7 Iguaçu

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar  Iguaçu. Transfer naar het hotel.

Iguaçu

In het hoge noorden op de grens met Argentinië en Paraguay ligt Iguaçu, dat “groot water” betekent in de (Guarani) indiaanse taal. Hiermee is niets te veel gezegd. De honderden grote en kleine stromen die zich van grote hoogte naar beneden storten, leveren een fantastisch en vooral oorverdovend schouwspel op.

Dag 6 Excursie naar de Argentijnse kant van de watervallen.
Dag 7 Vrije dag.

Dag 8+9 Curitiba

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Curitiba. Transfer naar het hotel.

Curitiba

Deze hoofdstad van de staat Parana bestaat uit veel verschillende culturen. Het historische centrum met o.a. het Iguacu-Paleis, Passeo Publico, vele musea en kerken is altijd bewaard gebleven. De grootste attractie is de trein van Curitiba naar Morretes die door het  adembenemende landschap van ‘Serra do Mar’ rijdt.

Dag 9 Vrije dag.

Dag 10+11+12+13 Ilha do Mel

Zelf naar het trein station en een kaartje halen voor de prachtige treinreis naar Morretes. Voor het beste uitzicht  links zitten! Daarna zelf de bus nemen naar Parangua om vanaf daar het bootje te nemen naar Ilha do Mel.

Ilha do Mel

Bij velen is Ilha do Mel favoriet door de combinatie van een herberg direct aan het strand, varen, dolfijnen spotten en avontuurlijke wandelingen op het eiland. Het eiland is omringd door prachtige stranden waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen

Dag 11+12+13 Vrije dagen om van het eiland te genieten. Huur een fiets of bezoek het Portugese fort.

 

Vanaf hier kan er gekozen worden om ofwel terug te gaan naar Rio ofwel een aantal dagen te verlengen op een tweetal nog niet door veel toeristen bezochte plekjes aan de kust: Ilha do Cardoso en Cananeia.

 

Met Rio:

Dag 14 Rio de Janeiro

Zelf terug met de boot en de bus naar Curtiba en vlucht naar Rio. Transfer naar het hotel.

Dag 15 Rio de Janeiro

Vrije dag.

Dag 16 Naar huis

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 17 Aankomst Nederland

 

Met Ilha do Cardoso & Cananeia:

Dag 14 Ilha do Cardoso

Per boot gaat het vandaag door de mangroves naar Ilha do Cardoso, ca. 2,5 uur varen door wilde natuur, een spectaculaire tocht! Verblijf is in een leuke pousada in een klein gehucht, omgeven door jungle, duinen mangroves en de zee.

Dag 15 Ilha do Cardoso

Wandel door de duinen en de jungle en geniet van de omgeving die nog niet overspoeld is door massa toerisme. Puur natuur!

Dag 16 Cananeia

Met de lokale veerdienst is het 2 uur naar Cananeia, een voormalig walvisvaarders stadje omringd door stranden en mangroves. ´s Avonds kun je samen met een lokale gids op zoek naar kaaimannenen die hier in de kreken wachten op hun prooien (optioneel). Overnachting in een hotel met een lekker zwembad.

Dag 17 Cananeia

Vrije dag. Een bezoek aan het onderzoeksproject in de jungle is een aanrader, een grote verzameling dieren uit het woud kun je hier van heel dichtbij bekijken. Of bezoek een originele 'quilombo' (de Braziliaanse term voor ex-slaven dorpje). Door de afgelegen ligging van deze dorpjes, vaak diep in het woud, zijn er tot op de dag van vandaag nog vele lokale gemeenschappen die nauwelijks met de moderne wereld in contact staan.

Dag 18 Naar huis

Voor vertrek nog even naar een klein walvisvaarders museum en daarna per bus en transfer naar de luchthaven van Sâo Paulo voor de vlucht naar huis.

Dag 19 Aankomst Nederland

 

Uiteraard kan de reis nog uitgebreid of aangepast worden. We leveren immers maatwerk!

 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan