U bent hier

Eiland hoppen

Een erg leuke manier om de Galápagos te bezoeken, ideaal voor mensen die niet de hele dag op een boot willen zitten of wiens maag niet zo van een wiebelende boot gecharmeerd is. Bezocht worden onder andere de Flamingo Laguna op het eiland Isabela, de imposante Sierra Negra en Chico vulkanen, Tintoreras Islet met het broedcentrum voor de reuzenschildpadden en Santa Cruz eiland met het Charles Darwin Research Station. Fantastisch om flamingo's, zeeschildpadden, blauwvoet Jan-van-Genten, Galápagos pinguins en ga zo maar door tegen het lijf te lopen!

Dag 1 Isabela eiland en Flamingo Laguna

Aankomst in Baltra en transfer naar het eiland Santa Cruz. Na de lunch per speedboot naar het eiland Isabela en bezoek aan de Flamingo Laguna, de grootste lagune aan de kust op de Galápagos, en één van de belangrijkste plekjes waar de flamingo's zich voortplanten.

Dag 2 Sierra Negra vulkaan – Chicho vulkaan – Concha Perla
Na het ontbijt vroege start voor de trekking naar de Sierra Negra vulkaan, de twee na grootste krater in de wereld, met een doorsnee van bijna 10 km en een diepte van bijna 100 meter! Verder bezoek aan de Chico vulkaan, het landschap is uniek, het lijkt wel of we op de maan staan!             ’s Middags snorkelen in Concha Perla tussen zeeleeuwen en mooie kleurrijke vissen, en met wat geluk laat de zeeschildpad zich zien.

Dag 3 Tintoreras Islet – broedcentrum reuzenschildpadden
Per speedboot naar Tintoreras Islet, één van de meest fascinerende plekken van de hele Galápagos. Op dit kleine eiland loop je o.a zeeleeuwen, zeeleguanen, de blauwvoet Jan-van-Gent, Sally Lightfoot krabben, zeeschildpadden, pelikanen en Galápagos pinguins tegen het lijf! Snorkelen in het prachtig blauwe water, met wat geluk zien we manta roggen en haaien. 's Middags o.a een bezoek aan het broedcentrum voor reuzenschildpadden.

Dag 4 Santa Cruz eiland – Charles Darwin Research Station
Vroeg op en per speedboot naar  het eiland Santa Cruz. Hier zien we de beroemde reuzenschildpadden (de Galápagos schildpadden). Na de lunch bezoek aan het Charles Darwin Research Station waar verschillende soorten reuzenschildpadden te vinden zijn.

Dag 5 Terugreis
Transfer van Puerto Ayora naar de luchthaven van Baltra. Ontbijt op de luchthaven en vlucht naar Quito of Guayaquil.

Download extra informatie