U bent hier

Kleurrijk Guatemala & tropisch Belize 20 dagen

Kleurrijke marktjes die nog niet al te toeristisch zijn, de schitterende ruige natuur in Guatemala, Maya tempels en ter afsluiting een aantal heerlijke stranddagen op een eiland voor de kust van Belize, deze reis heeft het allemaal! Voor wie op zoek is naar een afwisselende reis in Guatemala én even wil luieren, duiken of snorkelen in de Caribische zee is deze reis perfect!  Wanneer de reis op maandag begint kunnen wij een bezoek aan de markt in Sololá én in Todos Santos de Chuchumatá regelen.

Dag 1 Antigua

Aankomst in Guatemala City en transfer naar Antigua, dé plaats bij uitstek om even op adem te komen na de lange vlucht. Het is de voormalige hoofdstad van het land met een kleurrijk en schilderachtig koloniaal centrum. Op de achtergrond is een aantal vulkanen zichtbaar.

Dag 2 Antigua

Vrije dag. In Antigua zelf is veel te zien. Aan het Plaza Central staat het Palacio de los Capitanes waarin vroeger het (Spaanse) bestuur van geheel Midden-Amerika gevestigd was. Indrukwekkend zijn verder de vele ruïnes van kerken, vooral Las Capuchinas, San Jerónimo, San Francisco en de kathedraal zijn een bezoek waard. Of wie wat meer actief wil zijn kan een wandeling maken op de Pacaya vulkaan met zijn grimmige krater.

Dag 3 Panajachel (Lago Atitlán)

Vandaag per transfer op weg naar Panajachel aan het meer van Atitlán. Volgens velen is dit het mooiste meer van de wereld. Het is gevuld met kristalblauw water en omringd door drie vulkanen, absoluut een plek om nooit meer te vergeten!

Dag 4 Panajachel (Lago Atitlán)

Boottour over het meer waar onder andere Santiago, Santa Catarina Palopo en San Antonio Palopo bezocht worden. De laatste zijn twee prachtige Indiaanse dorpjes waar de vrouwen nog in typische klederdracht lopen.

Dag 5 Sololá – Quetzaltenango

Markt in Sololá, Chichicastenango mag dan Guatemala's beroemdste markt zijn, wat ons betreft is Sololá de mooiste! Het dorpsplein verandert op vrijdag in een waar kleurenfeest door de prachtige klederdrachten van de lokale bewoners. Vervoer van Panajachel naar Sololá en door naar Quetzaltenango wordt geregeld.

Dag 6 Todos Santos de Chuchumatán – Quetzaltenango

Bezoek aan Todos Santos Chuchumatán waar iedere zaterdag een kleurrijke markt plaatsvindt. De traditionele kledij (‘huipiles’) die de vrouwen én mannen dragen is beroemd in heel Guatemala. Ook staat dit gebied bekend om zijn schitterende natuur. Overnachting in Quetzaltenango.

Dag 7 Quetzaltenango

Vrije dag. In de omgeving liggen talloze warmwaterbronnen en schilderachtige stadjes zoals Momostenango en Totonicapán. De markt in Totonicapán is er alleen op dinsdag en zaterdag en is – vergeleken met die van Chichicastenango – niet echt toeristisch.

Dag 8 Antigua

Transfer naar Antigua alwaar overnachting.

Dag 9 Semuc Champey

Vanaf Antigua transfer naar Semuc Champey. Voor velen een onbekend gebied en ver weg van de gebaande paden. Prachtige azuurblauwe waterpoelen en rivieren nodigen uit tot lekker baden!

Dag 10 Semuc Champey

Vrije dag. Optioneel kunnen we een rattocht op de Cahabón rivier regelen.

Dag 11 Flores

Transfer naar Flores in het tropische noorden van het land, alwaar overnachting.

Dag 12 Tikal

Vandaag transfer naar de Maya ruïnes van Tikal, letterlijk én figuurlijk een hoogtepunt, want geen enkele Maya-tempel steekt zo ver boven de hoogste takken van de bomen uit als Tempel IV. Overnachting in een lodge in de jungle.

Dag 13 Flores

De zonsopgang boven de tempels is werkelijk magisch! In de loop van de dag per transfer terug naar Flores alwaar overnachting.

Dag 14 Yaxha – Flores

Bezoek aan het nog niet veel bezochte archeologisch park Yaxha, de tweede grootste Maya-site van het land! Het is gelegen aan de rand van een mooi meer en vanaf een van de tempels is er een prachtig uitzicht over het meer. Inclusief lunch. Overnachting in Flores.

Dag 15 Caye Caulker (Belize)

’s Ochtends vroeg vertrekt de transfer naar de haven in Belize City, vandwaar de water taxi naar het eiland Caye Caulker vertrekt. Overnachtingen in een heerlijk hotel meteen aan het strand! Het hotel heeft geen restaurant maar er zijn er genoeg in de buurt. Maaltijden zijn dus niet inbegrepen, wel wordt voor koffie, thee en koekjes gezorgd.

Dag 16 t/m 18 Caye Caulker (Belize)

Drie vrije dagen om lekker te genieten van het strand, het Caribische sfeertje op Caye Caulker en het zwembad met cocktailbar bij het hotel. Voor wie actief wil zijn: je kunt er duiken & snorkelen, vissen, zeilen of een tour boeken naar zoutwaterkrokodillen aan de andere kant van het eiland. Genoeg te doen dus!

Dag 19 Terug naar huis

Per water taxi terug naar de haven in Belize City en op eigen gelegenheid met de taxi naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Dag 20 Aankomst Nederland

Uiteraard kan deze reis naar wens nog verder uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan