U bent hier

 Een spirituele reis

De Tolteken waren een volk van wetenschappers en kunstenaars die een samenleving vormden om de spirituele kennis en praktijken van de oude wijzen te onderzoeken en te behouden. Er is niet veel tastbaars bewaard gebleven van deze beschaving. Teotihuacan, de oude piramidestad buiten Mexico-Stad, staat bekend als de plaats waar "de mens God wordt". Wetenschappers zijn het niet helemaal eens met elkaar en een deel meent dat Tula eigenlijk de hoofdstad was. Chichen Itza hebben ze ooit veroverd op de Maya’s.

De spirituele inzichten van hen spreken tot op de dag van vandaag nog altijd aan.

  • De vijf inzichten van de Tolteken
  • Wees onberispelijk in je woorden
  • Vat niets persoonlijk op
  • Ga niet uit van veronderstellingen
  • Doe altijd je best
  • Wees kritisch, maar leer te luisteren

Deze reis geeft gelegenheid om de kennis over hun rituelen te verdiepen.
 

Dag 1+2 Mexico

Aankomst in Mexico en transfer naar het hotel.

Dag 2 Vrije dag om door de stad te dwalen.

Dag 3 Tula

Privé transfer met bezoek onderweg een de basiliek van de bescherm heilige van Mexico:  Guadelupe.  In de middag bezoek aan Tula, beroemd door de enorm grote stenen mannen van bijna 5 meter hoog.

Dag 4 Teotihuacan

Voor wie het gisteren nog niet genoeg was nog even tijd voor Tula. In de middag transfer naar het hotel vlakbij Teotihuacan.

Dag 5 Teotihuacan

Vroeg bezoek aan de piramide stad onder leiding van een lokale gids met een grote kennis van de rituelen van de Tolteken die ook uitgevoerd worden. Een reinigings ritueel en een ritueel om de energie te versterken. Het bezoek begint vroeg, voor dat de stroom bezoekers uit Mexico aankomen.

Dag 6 Mexico

Privé transfer naar Mexico. Op de terugweg naar Mexico wordt een bezoek aan Xochimilco gebracht. Hoewel toeristisch ook heel erg Mexicaans, zeker op een zaterdag of zondag wanneer de Mexicanen zelf hier ook graag zijn.

Dag 7+8 Valladolid 162 km ongeveer 1,5 uur rijden

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Cancun. Ophalen huurauto en op weg naar Valladolid. De Maya cultuur is nog altijd verankerd in dit stadje, getuige de taal, de kleding en het eten. Heel bijzonder zijn de vele cenotes, een diep gat in de grond gevuld met water

Dag 8 Tijd voor de cenotes of het natuurgebied Rio Lagartos met flamingo’s, mangrove bossen en krokodillen.

Dag 9 Chichen Itza 233 km ongeveer 3,5 uur rijden door het binnenland

Rijdt richting Mérida via Izamal één van de charmantste stadjes in Yucatan. Hier is het grootste deel van de bevolking van Maya afkomst, en de meeste opschriften zijn tweetalig. Wanneer je zo door het binnenland rijdt krijg je echt een goede indruk van het leven in Mexico.

Dag 10 Chichen Itza-Tulum 274 km 3,5 uur rijden

Chichén Itzá was één van de belangrijkste Mayasteden met een eigen beschaving. De Maya´s hadden de stad Chichén genoemd en de Tolteken, die zichzelf Itzá noemden, voegden die aan de naam van de stad toe.
Overnachting in Tulum.

Dag 11+12 Tulum

Tulum is de enige Maya stad aan zee. Gelegen op een klip boven het witte zandstrand en de turkooizen zee. Bijzonder

Dag 12 Lekker even bij komen van de reis.

Dag 13 Naar huis

Zelf naar de luchthaven en inleveren huurauto.

Dag 14 Aankomst

Deze reis is uiteraard nog verder uit te breiden.

Download extra informatie
Vraag een offerte aan