U bent hier

Mexico maar dan anders dan anders, een bijzondere reis. Flydrive 21 dagen

Bij Mexico denk men al snel aan sombrero’s, stranden en bekende opgravingen maar het land heeft zo veel meer te bieden. Zo is er een plek midden in de jungle, waar een excentriekeling een landschap heeft gecreëerd dat doet denken aan de stijl van Gaudi en Dali. Trappen gaan van ergens naar nergens. Zijn er hemelsblauwe rivieren waarin het met een temperatuur van 39 graden heerlijk badderen is. Hoge bergen met prachtige vergezichten en kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Dag 1 Mexico
Aankomst en transfer naar het centraal gelegen hotel.

Dag 2 & 3 Mexico
Een paar dagen in deze metropool hoort er natuurlijk bij. Het archeologische museum is echt een must en ben je er in het weekend dan is Xochimilco een waar kleuren festijn. Mexicanen vieren hier op versierde bootje hun verjaardag, trouwdag en allerhande andere feesten.

Dag 4 Tula
Ophalen huurauto. Het kan lastig zijn om de weg naar buiten te vinden. Wij lieten een taxichauffeur voor ons uit rijden naar de snelweg. Onderweg zeker doen: een bezoek Teotihuacan, een oude opgraving van de Tolteken. Tula is beroemd geworden door de enorm grote stenen mannenfiguren van bijna 5 meter hoog die het dank van een tempel droegen.  

Dag 5 Huasca de Ocampo
Door de uitlopers van de bergen naar Huasca de Ocampo één van de magische stadjes in Mexico. Vooral geliefd vanwege de Prisma Basalticos. In een kloof van gestold lava schitteren miljoenen glittertjes je tegemoet.

Dag 6 & 7 Xilitla
Wie vroeg genoeg is kan naar de Sotano de las Huahuas, een diepe, verticale grot in het gebergte en het domein van de Aratinga, een kleine groene papagaai. Kort voor zonsondergang cirkelen honderden vogels boven de grot. In groepjes duiken ze naar de grot. Daar trekken ze hun vleugels in en gaan in vrije val de grot in. Een bijzonder schouwspel.

Dag 7 Vrije dag. Niet ver van Xilitla ligt Las Pozas een landgoed met bouwwerken die doen denken aan Gaudi, Dali of zo je wil Escher met trappen van ergens naar nergens. Er zijn structuren als enorme champignons, bloemen met balderen zo groot dat je er overheen wandelt. Dat alles in een tropisch landschap vol met vogels en bloemen.

Dag 8 & 9 Tolantongo
Stel je een azuur blauwe rivier voor met water van 39 graden, omgeven door hoge kalkstenen wanden waarvan af de watervallen naar beneden tuimelen. Doe er nog wat wandelpaden en grotten bij en een setting van tropisch groen. Wat heb je dan gevonden? Juist een paradijselijk plekje!

Dag 9 Vrije dag. Geniet van het water.

Dag 10 San Miguel de Allende
Deze plaats op de wereld je vindt er smalle kronkelende straatjes met kinderhoofdjes en koloniale panden. Het mooiste bouwwerk blijft toch de kerk.

Dag 11 Guanajuato
De sfeer in deze prettige, vrolijke plaats is aangenaam. Je vindt er kerken, koloniale gebouwen en verstolen pleintjes met aangename terrasjes.

Dag 12 & 13 Pátzcuaro
Pátzcuaro is één van de pueblos magicos die in ere zijn hersteld. Het hele stad is in aarde tinten geschilderd zo als het ooit was. Er is een levendige markt en wie durft kan er goed eten voor weinig. Het is heerlijk om door de straatjes te dwalen en te genieten van de vrolijke mensen die je belonen met een gulle lach als je ze vriendelijk begroet.

Dag 13 Vrije dag. Wie wat wil doen buiten het stadje kan naar het Lago de Pátzcuaro op zo’n 3 km van de stad met eiland Janitzio dat helemaal tegen de berg op is volgebouwd.

Dag 14 & 15 Angangueo
Deze stop is vooral leuk om te doen in de winter, zeg vanaf november tot februari. Miljoenen Monarch vlinder ontsnappen aan de kou van winter in het noorden door hier heen te komen.

Dag 15 Vrije dag voor het park en de vlinders.

Dag 16 & 17 & 18 Cuernavaca
Het wordt al weer de laatste stop voor Mexico en deze stop is vooral bedoeld om even bij te komen in deze stad met een heerlijk klimaat. Het hotel is heerlijk. Alles is ruim, de kamer, de tuin en het zwembad. Even niets moeten, beetje slenteren door het stadje, boek lezen of zwemmen.

Dag 17 & 18 vrije dagen. Het centrale plein is, zoals op veel plekken in Mexico, levendig. Vlak bij het plein is een grote overdekte markt waar voor een goede prijs handwerk te koop is.

Dag 19 Mexico of naar huis.
Het zit er helaas op deze bijzonder gevarieerde reis. Wie een avond vlucht heeft kan meteen naar de luchthaven voor de andere hier nog een laatste overnachting.

Vraag een offerte aan