U bent hier

Laat je koesteren in de open armen van Nicaragua tijdens deze individuele rondreis per auto! Het beeld van de koloniale steden Granada en León met koepeldaken, de vulkanen, het klotsende water van het Lago Nicaragua en de kleurrijke vogels in de jungle blijft op het netvlies geplakt. De koelte zoeken we op in het noorden waar we het nevelwoud van Miraflor en het nationale park Selva Negra met z’n wilde dieren bezoeken. 

Dag 1 Managua

Bij aankomst in Managua transfer naar het hotel.

Dag 2 Laguna de Apoyo

Ophalen huurauto en op weg naar de lagune die in de krater van een uitgedoofde vulkaan ligt. Hoewel uitgedoofd..., nog altijd is er thermale activiteit maar dat maakt het water zacht en warm. Heerlijk om hier even bij te komen en te ontspannen.

Dag 3 Granada

Op weg naar Granada, de meest koloniale stad van Nicaragua met een aristocratische, nostalgische uitstraling. Hoewel het maar een klein stukje is kom je in een heel andere wereld. 

Dag 4 & 5 Granada

Vrije dagen. Suggesties: lekker rustig aan de stad bekijken, met de auto naar Masaya om de nog werkende vulkaan en de markt te bezoeken, naar Mombacho in het nevelwoud of per auto langs de pittoreske Pueblos Blancos (witte dorpjes). Genoeg te doen dus! 

Dag 6 Ometepe

Met de auto verder naar San Jorge om daar de boot te nemen naar Ometepe. Overnachting in een leuk hotel aan het strand, gelegen in een natuurreservaat met veel vogels en wilde bloemen en planten.

Dag 7 & 8 Ometepe

Vrije dagen. Bekijk de flora & fauna, ga wandelen, paardrijden of lekker luieren in een hangmat met af en toe een verfrissende duik in het meer!

Dag 9 León

Een wat langere afstand vandaag, op weg naar León! Als er genoeg tijd is kan er een stop gemaakt worden bij Viejo León, de stad die door aardbevingen is verwoest en daarna verplaatst naar een stuk verderop. Overnachtingen in een prima centraal gelegen hotel maar er kan tegen een toeslag ook in een schitterend oud klooster (nu omgebouwd tot hotel) geslapen worden. 

Dag 10 León

Vrije dag om door de oude straatjes te slenteren, een museum of de kathedraal te bezoeken.

Dag 11 León, Cerro Negro

De Cerro Negro is een heel jonge vulkaan, en de glooiende rug van de vulkaan leent zich uitstekend om te zandsurfen. De wandeling omhoog gaat over een lava pad en wie wil kan dus surfend over het zand naar beneden, een bijzondere belevenis! De excursie wordt geregeld (de wegen zijn niet goed genoeg om zelf te rijden). 

Dag 12 Estelí

Met de auto op weg naar Estelí. Een aangenaam, nog niet toeristisch, stadje met veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de vele muurschilderingen, een sigarenfabriekje, een interessant museum en de waterval Salta Estanzuela, waar je lekker kunt zwemmen. 

Dag 13 Miraflor

Het is maar een klein stukje rijden om bij de Finca Neblina del Bosque te komen, gelegen middenin het natuurgebied Miraflor. Een bezoek aan dit park is een bezoek aan het paradijs! Geniet van de rijke flora en fauna te voet of te paard. Hier tref je meer dan 236 soorten vogels, 200 orchideeën, watervallen en koffieboerderijen.

Dag 14 Miraflor

Vrije dag.

Dag 15 Selva Negra

Vandaag verder op pad naar het nationale park Selva Negra, een subtropisch woud vol exotische dieren zoals brul- en andersoortige apen, luiaards en toekans. Overnachting in een eco lodge middenin de natuur.

Dag 16 Selva Negra / tenten

Een avontuurlijke tocht met een gids waarbij in tenten in de jungle geslapen wordt. Hij weet waar de apen zitten en wat de beste plekken zijn om vogels te zien! Deze 2-daagse jungle trekking is in de prijs inbegrepen. Mocht je liever in de eco lodge slapen dan kunnen we dit ook regelen.

Dag 17 Selva Negra

Al wandelend gaat het weer terug naar de lodge.

Dag 18 Juigalpa

Verder naar Juigalpa waar Leiden al jaren een stedenband mee heeft. Het ligt aan het meer Cocibolca en er zijn overal uitgestrekte weilanden. Geslapen wordt er in een hotel met mooie uitzichten op het Amerrisque gebergte.

Dag 19 & 20 Los Guatuzos

Op weg naar het Guatuzos Wildlife Park, waar veel bedreigde dieren een veilige haven vinden zoals jaguars, schildpadden, de gevlekte kaaiman en de groene leguaan. Er wordt een kayaktour over de riveir de Papaturro gemaakt, een boottour om kaaimannen te spotten, een tour over het Nicaragua meer en een spectaculaire wandeling over hangende bruggen dwars door de jungle! Overnachtingen in een cabaña in een ecologisch hotel.

Dag 21 Managua

Terug naar Managua en inleveren huurauto.

Dag 22 Managua

Laatste dag in Nicaragua en tijd om de stad te verkennen of gewoon nog te luieren bij het zwembad.

Dag 23 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Vraag een offerte aan