U bent hier

Flydrive vulkanen, bossen en meren in Patagonië

Park Los Alerces-Bariloche-Villa l Angostura- park los Arrayanes -San Martin de los Andes-Park Lanín.

Bij deze flydrive is het vooral groen onderweg. De bossen zijn ongerept en weinig bezocht met bomen die wel 3000 jaar oud zijn. De vele meren nodigen uit tot een duik hoewel dat fris kan zijn. De meeste rivieren zijn zo helder en schoon dat het water drinkbaar is. Een gebied bij uitstel om naast rijden ook te wandelen, raften en paardrijden of neem een kajak om in stilte te genieten van één van de meren.In Lanín treft men nog een aantal gemeenschappen van Mapuche indianen.

Dag 1 Esquel

Transfer luchthaven-hotel, overnachting.

Dag 2+3 Los Alerces

Niet heel ver van Esquel ligt Los Alerces. Dit park wordt doorsneden door stille meren, klaterende watervallen en gletsjers. De rivieren zijn zo helder en schoon dat het water drinkbaar is. De Alerces is een Patagonische cipres sommigen zijn meer dan 3000 jaar oud. Hier is het prima wandelen, raften, paardrijden of neem een kajak om in stilte te genieten van één van de meren. Het hotel ligt aan de oever van een meer met een prachtig uitzicht.

Dag 3 Vrij

Dag 4+5 Villa la Angostura

Op weg naar een typisch bergdorp, het lijkt Zwitserland wel. In El Bolsón moet onderweg even een stop gemaakt worden voor, volgens de locals, het beste ijs dat er is. De trip is wat langer maar de weg is goed.

Dag 5 Vrije dag. Zeker doen: park Los Arrayanes op Quetrihué schiereiland in het Nahuel Huapi meer. Het park is te voet te bereiken maar ook met de boot.

Dag 6+7 San Martin de los Andes

Rijdt langs de 7 meren weg naar San Martin, gelegen in een vallei gevormd door vroegere gletsjers. De lucht is helder en fris. De wandelpaden talloos.

Dag 7 Vrij dag. Tip: park Lanín met vulkanen, een lavarivier, meren, Mapuche indianen en lavastranden.

Dag 8+9 Bariloche

Terug naar Bariloche en inleveren huurauto.

Dag 9 Vrije dag. Tip: boottocht over het Nahuel Huapi meer naar Puerto Blest of met de stoeltjes lift omhoog voor een prachtig uitzicht over het meer.

Dag 10 Vertrek
 

Vraag een offerte aan