U bent hier

Argentinië "en Carro"

22 daagse reis met Bueno Aires - Mendoza - Salta en omgeving - Iguazu

Dag 1+2+3 Buenos Aires

Aankomst in Buenos Aires en transfer naar het hotel in Recoletta. Een metrohalte ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Dag 2+3 Vrije dagen om de stad te verkennen.

Dag 4+5 Mendoza

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Mendoza. Transfer naar het hotel. Ophalen huurauto in de stad. Mendoza is een prettige stad. Nergens in Argentina zijn er zoveel verstolen pleintjes waar het goed toeven op een terrasje is. De bevolking is vriendelijk en de sfeer ontspannen. Tegen een meer prijs hebben we een hotel net even buiten Mendoza waarvan een klant eens zei “de hemel op aarde bestaat echt”.

Dag 5 Vrije dag

Dag 6 Valle Fertil (420 km) 

Op weg naar het noorden door de wijngaarden via San Juan naar Valle Fertil voor een overnachting. Het is er groen en aangenaam en nergens in Argentinië zie je zoveel fietsen als hier.

Dag 7 Valle de la Luna/ Valle Fertil

Vrije dag om Valle de la Luna te bezoeken. De naam zegt het al, de meeste mensen associëren dit stenen landschap met een maanlandschap. Op deze plek worden nog steeds complete dinosaurussen gevonden. Een aantal kleinere soorten zijn niet helemaal uitgegraven en goed te zien.

Dag 8 Talampaya /Valle Fertil

Tijd om naar Talampaya te gaan. Dit nationale park wordt maar weinig door buitenlandse  toeristen bezocht en is zeer indrukwekkend! De bergen zijn door erosie afgesleten. Sommige rotsen balanceren nog maar op een heel klein puntje van de onderliggende rots. In de wanden zijn door het water als het ware ‘’ schoorstenen’’ uitgesleten.

Dag 9 Tucuman (500km)

Een lange, lange dag naar Tucuman. Tucuman is een wat grotere plaats en het centrale plein waar vaak allerhande zaken te koop zijn, is de moeite waard.

Dag 10+11 Cafayate (229 km)

Via de ruines van Quilmes en de groene vallei van Tafi del Valle naar het mooie Cafayate.

Dag 11 Vrije dag om de prachtige route richting Salta te rijden. Je ziet geen dorpen, geen huizen, weinig auto’s, geen bomen en geen struiken. Alleen grote rotsformaties onder een strakke blauwe hemel. Hier en daar hebben rotsformaties tot de verbeelding sprekende Namen zoals Garganta del Diablo (keel van de duivel), Castilos (kastelen) of Anfiteatro (amfitheater).

Dag 12 Cachi (180 km)

De mooie maar ruige route naar Cachi. Het lijkt niet zo heel lang maar hard rijden kan je hier niet. Overnachting in een oude hacienda.

Dag 13 Salta (85 km)

Niet zo heel ver vandaag dus even uitslapen kan. Hoewel koloniaal heeft Salta een provinciaals karakter, ondanks de bijna 400.000 inwoners. Door de warme tropische temperaturen is de stad één groot terras. De naam Salta betekent dan ook niet voor niets plaats om tot rust te komen. (indiaans)

Dag 14 Humahuaca/Tilcara (220km)

Verder op pad naar Humahuaca. Het is hier puur indiaans gebied. De bevolking geeft eerst moeder aarde, Pachamama, te drinken voor ze zelf wat drinken. De dag eindigt in Tilcara waar op het plein mooie handgemaakte sieraden verkocht worden. Overnachting in Tilcara.

Dag 15 Purmamarca (26km)

Een klein stuk van de doorgaande weg ligt Purmamarca met het ‘’pallet van de schilder’’ een berg die zo genoemd wordt vanwege de vele kleuren.  Vanuit Tilcara via Purmamarca naar de Salinas, de zoutvlakte en als er genoeg tijd is naar het viaduct van de Tren a las Nubes. Bedenk wel dat de rit over grote hoogte gaat. Ik meen dat het hoogste punt rond de 5100 meter ligt. Een prachtige tocht.

Dag 16+17 Salta (156km)

In het westen van de provincie zijn er veel indianendorpjes, in het zuiden vinden we indrukwekkende cañon-landschappen en prachtige dorpjes die nog het oude Spaanse koloniale verleden uitstralen. Overnachting in Salta.

Dag 17 Vrije dagen om te genieten van deze omgeving. Vervelen is eigenlijk uitgesloten! Overnachting in Salta.

Dag 18+19 Iguazu

Inleveren huurauto en vlucht naar Iguazu voor de magistrale watervallen die hier met donderend geweld zich naar beneden storten. Transfer naar het hotel.

Dag 19 Vrije dag om de Argentijnse kant te bezoeken.
Tip: een boottocht naar de watervallen; nat, nat, nat!

Dag 20 Iguaçu

Excursie naar de Braziliaanse kant waar wordt overnacht; koffers mee dus.

Dag 21 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 22 Aankomst Nederland


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!
 

Vraag een offerte aan