U bent hier

Voorbeeldreis 21 dagen Bolivia

Samiapata - de oude handelsroute/Ché route - Sucre - Potosí - Uyuni - La Paz - Choro Incatrail

Dag 1,2 Samaipata

De aankomst in Santa Cruz heeft zo zijn voordelen. De start van de reis is aanzienlijker lager dan het extreem hoog gelegen La Paz. Dat geeft de gelegenheid om de hoogte wat langzamer op te bouwen. Minder hoofdpijn dus! Transfer en overnachting in Samaipata

Dag 2 Vrije dag om even bij te komen van de reis. In de omgeving zijn er mooie wandeltochten te maken naar watervallen of ga condors kijken!

Dag 3 La Higuera

Start van de trip over de oude handelsroute naar Sucre, een tocht door het puur gebleven Bolivia met al z’n tradities. Het gaat door kleine dorpjes, valleien en kloven, er wordt gegeten bij kaarslicht en wie wil wandelen krijgt onderweg regelmatig de kans.

De eerste dag staat in het teken van Ché Guevara en worden er plekken bezocht waar ook zijn voetsporen liggen zoals een museum, het ziekenhuis etc.

Dag 4 Villa Serrano

Een dag van keuzes met een pittige wandeling, afdalen per fiets of een kortere wandeling naar een waterval. Het landschap is zeer afwisselend; cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzichten op de rivier en bergen.

Dag 5, 6, 7 Sucre

Langzaam verandert het landschap, hogere bergen en een andere bouwstijl. Het is weer tijd om even te wandelen door een prachtige kloof. Is deze dag een zondag dan wordt de kleurrijke markt van Tarabuco bezocht.

Dag 6  Halve dag excursie naar de voetsporen die de Dino’s lang, lang geleden hebben achtergelaten in het zachte gesteente.

Dag 7 Vrije dag.

Dag 8,9 Potosí

Met openbaar vervoer naar Potosí. Deze koloniale stad ligt hoog, erg hoog en men is er snel buiten adem!

Dag 9 Excursie naar het inwendige van de Cerro Rico waar nog altijd goud gewonnen wordt. Maak kennis met de rituelen van de mijnwerkers die hen beschermen tegen ongeluk. De omstandigheden waaronder gewerkt wordt zijn zwaar.

Dag 10 Uyuni

Bus naar Uyuni voor 1 overnachting.

Dag 11,12,13 Zoutvlaktes

In 3 dagen door een magisch landschap met zoutvlaktes, gekleurde meren, een woestijn met Dali rotsen en roze flamingo’s. De zonsop- en ondergangen zijn weergaloss!

Dag 13 Reizen

Nachtbus naar La Paz.

Dag 14,15,16 La Paz

Aankomst in La Paz en even bijkomen.

Dag15 Excursie naar de belangrijkste opgraving in Bolivia. Tiwanaku.

Dag 16 Vrije dag.

Dag 17, 18, 19 Choro Incatrail

Een trekking die je van de hoge bergen met sneeuw naar de subtropen brengt in maar 3 dagen. Door een adembenemend landschap met een enorme diversiteit en langs diverse precolumbiaanse ruïnes. De overnachtingen zijn in tenten.

Dag 19 La Paz

Aan het eind van de trekking terug naar La Paz voor een laatste overnachting

Dag 20 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 21 Aankomst Nederland


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Vraag een offerte aan