U bent hier

Takesi Trail

De “snelweg” van de Inca’s loopt niet alleen in Peru maar ook in Bolivia. Delen van het pad zijn precolumbiaans maar de Inca’s hebben later de paden verbreedt. Hoewel het één van de lichtste trekkings in Bolivia is, is het een pittige tocht maar de vergezichten vergoeden veel. Het gaat van hoog naar laag en van fris naar subtropisch.

Dag 1 Per bus van La Paz naar Ventilla. Hier start de wandeling waarbij het langzaam bergopwaarts gaat naar het dorp Choquekhota op een hoogte van circa 4.650 m. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht op de met sneeuw bedekte berg Mururata, tenminste als het niet bewolkt is. De wandeling vandaag gaat tot aan het dorp Kakapi. Overnachting in een tent.

Dag 2 Op weg naar het dorp Yanacachi. In dit gebied is de vegetatie al subtropisch, met bananen- en papayabomen en coca planten. Na het kleine mijnwerkersdorp Chollja is het een uur naar beneden wandelen naar Yanacachi, een alleraardigst dorp middenin de Zuidelijke Yungas. Overnachting in een hostal.

Dag 3 Op deze laatste dag na het ontbijt het plaatsje Yanacachi nog een beetje verder verkennen en vervolgens per bus terug naar La Paz.