U bent hier

Architectuur en kunst reis

Deze reis is voor de liefhebbers van architectuur en cultuur. Zowel de moderne als de koloniale architectuur komt aan bod. Brasilia met vele gebouwen ontworpen door de bekende architect Oscar Niemeyer, mag natuurlijk niet ontbreken. Er is ruimte genoeg voor musea bezoek zoals Niterói in Rio of Inhotim in Brumadinho. Een ander hoogte punt mag ook niet gemist worden, vinden wij: de Amazone!

Hoogtepunten: Rio - Ouro Preto - Inhotim - Curitiba - Brasilia - Amazone - Olinda

Dag 1+2+3 Rio de Janeiro

Vertrek naar Rio en transfer naar een hotel vlak bij de Copacabana.
Laat de vakantie maar beginnen, want genieten kan men in Rio zeker! ’s Avonds slenteren langs de Copacabana en een hapje eten in de luxe wijk Ipanema of in één van de beste vis- en vleesrestaurants van de stad (‘Marius’, Avenida Atlantica 290). Overdag bijkomen op het strand, of de stad van bovenaf bewonderen. De berg ‘Suikerbrood’ en de berg Corcovado met het Christusbeeld op de top bieden een fantastisch uitzicht en talloze musea.

Dag 2 Vrije dag.
Dag 3 Tijd voor musea bezoek. Een aanrader is het Museu de Arte Contemporânea in Niterói. Het museum voor hedendaagse kunst is ontworpen door Oscar Niemeyer

Dag 4 Petropólis

Ophalen huurauto en op weg naar Petrópolis voor een bezoek aan het keizerlijk museum en het kristallen paleis.

Dag 5+6 Tiradentes

Verder naar Tiradentes, een koloniaal plaatsje gelegen vlakbij de São Jão del Rei vallei. Breng een bezoek aan één van de mooiste kerken van Brazilië: Igreja Matriz de Santo Antonio.

Dag 6 Vrije dag in Tiradentes. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de watervallen en natuurlijke zwembaden.

Dag 7+8+9 Ouro Preto

Naar Congonhas, een andere koloniale plaats in Minas Gerais. Hier staat Aleijadinho’s grootste meesterwerk: de 12 apostelen en de Basiliek, UNESCO werelderfgoed, niet te missen! Door naar Ouro Preto

Ouro Preto (zwart goud) ligt in de staat Minais Gerais en is één groot historisch monument. Rijk geworden in vervlogen tijden beschikt de stad over niet minder dan 20 kerken, bijna allemaal in Barokstijl.

Dag 8 Vandaag gaan jullie obv een gids wandelen en musea bezoeken.
Dag 9 Zelf met de auto op pad om naar Mariana te gaan. Overnachting Ouro Preto

Dag 10 Belo Horizonte

Via Pampulha met bezoek aan de kerk Sint Francicus van Assise, het museum voor kunsten of het huis van het bal op weg naar Brumadinho voor Inhotim, een cultureel instituut. In dit enorme park komen de kunst en de natuur in harmonie samen. De collectie is groot! Wellicht is het te veel voor 1 dag en moet er 2 dagen voor uitgetrokken worden. Overnachting in Belo Horizonte

Dag 11+12+13 Curitiba

Zelf naar de luchthaven en inleveren huurauto, vlucht naar Curitiba. Transfer naar het hotel.

Het historische centrum van Curitiba met o.a. het Iguacu-Paleis, Passeo Publico, vele musea en kerken is altijd bewaard gebleven. De grootste attractie is de trein van Curitiba naar Morretes die door het  adembenemende landschap van ‘Serra do Mar’ rijdt

Dag 12 Vrije dag, en tijd voor bezoek aan het Oscar Niemeyer musuem.
Dag 13 Zelf naar het trein station voor de prachtige treinreis naar Morretes. Voor het beste uitzicht  links zitten!.

Dag 14+15+16 Brasília

Vlucht naar Brasília en transfer naar het hotel.

Brasília is de hoofdstad van Brazilië en is ontworpen en gebouwd binnen vier jaar tijd. Van de nieuwe hoofdstad Brasilia ontwierp Niemeyer zelf de belangrijkste gebouwen. Zijn oude vriend en voormalige baas Lucio Costa ontwierp de stadsplattegrond.

Dag 15+16 Vrije dagen

Dag 17+18+19 Amazone

Hoewel de nadruk op kunst en architectuur ligt mag dit hoogte punt ook eigenlijk niet gemist worden, de Amazone. Het is tijd om de natuur in te gaan en te varen, wandelen, wakker te worden van het geluid van apen en vogels. Vlucht naar Manaus en transfer naar de lodge.

Dag 18 Excursies olv een gids met de boot en te voet.
Dag 19 Excursies en wie vangt de Piranha voor de lunch of het diner?

Dag 20+21+22 Recife – Olinda

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Recife. Transfer naar Olinda. Dit prachtige historische stadje ligt boven op een heuvel, met uitzicht op Recife en de zee. Het centrum is één groot museum met smalle straatjes en kerken gedateerd uit de 16e en 17e eeuw. Veel kunstenaars hebben zich gevestigd in Olinda en dat is te merken aan de kleine ateliertjes in de straten.

Dag 21+22 Vrije dagen

Dag 23 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 24 Aankomst
 

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Vraag een offerte aan