U bent hier

Lençois en Jericoacoara

Deze trip is wel heel bijzonder. Het verbindt het prachtige duinen gebied van Lençois met de maagdelijke stranden.van Jericoacoara. De reis gaat door een gebied ver weg van alle drukte en is redelijk avontuurlijk. Het vervoer gaat per bus, boot en met de buggy. Lekker even weg van de wereld en het lijkt soms een stap in het verleden.

Dag 1+2 São Luis

Aankomst in Sao Luis, een in vroege koloniale tijden door de Fransen gestichte stad. . Transfer naar het hotel in hartje historische binnenstad.

Dag 2 Sao Luis is net als Salvador een stad met een sterk Afrikaans karakter met een klein maar prachtig historisch centrum. Slenteren door het centrum van Sao Luis is wandelen door een openlucht museum.

Dag 3+4+5 Atins

Vertrek naar het plaatsje Barreirinhas, een stadje aan de voet van een spectaculair duingebied “Lençois” genoemd, oftewel beddenlaken. Het lijkt wel of je aan de rand van de Sahara staat, zo ongelofelijk veel zand. In de regentijd wisselen de hoge zandduinen zich af met helblauwe meertjes in de duinpannen. Heerlijk verkoelend!
Per bootje naar het plaatsje Atins. Plaatsje is een groot woord, er staan hier wat huisjes in het zand. De tijd heeft er stil gestaan. Toen enkele jaren geleden het elektriciteitsnet deze uithoek van Brazilië bereikte stroomde het hele dorp elke avond samen om op één TV de wondere wereld uit het kastje te aanschouwen. Die tijd is inmiddels voorbij, maar het blijft een zeer authentiek plaatsje..

Dag 4+5 Vrije dagen om het uitgestrekte duingebied te verkennen en voor lange wandelingen langs de verlaten stranden

Dag 6 Parnaiba

Even over de rivier daarna verder met een jeep over verlaten stranden en door afgelegen duinen naar het vissersplaatsje Tutoia. Kilometers strand, zand en oceaan, helemaal voor jou alleen. Verder naar Parnaiba, een gemoedelijke stad en na dagen door zand en afgelegen plekjes kan hier eindelijk weer worden gepind en geinternet.

Dag 7+8+9 Jericoacoara

Transfer het busstation en bus naar Camoçim. Bijaankomst staat een buggy met chauffeur klaar voor het laatste traject tot aan Jerioiacoara. Op een klein pontje met buggy en al naar de overkant van de rivier, waarna je door de duinen en langs lagunes naar Jericoacoara rijdt.

Jericoacoara,ook wel Jeri genoemd, is een klein dorp in het zand tussen de duinen en het strand. Het is alleen per 4x4 te bereiken, de beschermde status van deze streek heeft de aanleg van asfalt al jaren met succes tegengehouden. Het strand van Jericoacoara staat al jaren op de lijst van 10 mooiste van Brazilië!

Dag 8+ 9 Vrije dagen en heerlijk relaxen! Een wandeling te voet of te paard naar de Pedra Furada, ´de rots met gat´ is een beetje een must voor iedere bezoeker aan Jericoacoara.

Dag 10 Jericoacoara - Fortaleza

Een privé jeep rijdt je in 5 uur naar Fortaleza, waar de reis verder gaat of naar huis.