U bent hier

Bouwsteen bienvenido San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama ligt midden in een oase in de droogste woestijn ter wereld. Men kan zich niet meer heugen wanneer het hier voor het laatst heeft geregend. Interessante natuurfenomenen als de Tatio geiser en Valle de la Luna zijn van hieruit goed te bereiken.

  • Transfer Calama luchthaven – hotel
  • 4 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt
  • Excursie naar de Tatio geisers
  • Excursie naar de zoutmeren
  • Excursie naar de Maan- en Dodenvallei
  • Entrees

Tatio geisers en Machuca

Vroeg uit de veren! Rond 4 uur ’s morgens is het vertrek voor de tour naar de Tatio geisers. De geisers zijn ’s morgens vroeg het actiefst. De gids maakt ter plaatse een ontbijtje en kookt soms zelfs eitjes in het hete kokende water van de geiser. Daarna naar het kleine schaapherders dorpje Machuca. Hier krijg je een goede indruk van het harde, alledaagse leven in de Atacama woestijn.

Zoutmeren

Excursie naar de grootste zoutvlakte van Chili, de leefomgeving voor flamingo’s. Op 4.220 meter hoogte liggen de meren Miscanti en Miñique aan de voet van de Miñique vulkaan. De lucht is hier puur en de omgeving bijna onwerkelijk.

Maan en Dodenvallei

In de middag vertrek naar de Maanvallei. Vanaf een hoge zandheuvel, die eerst beklommen moet worden (!), is er tijdens zonsondergang een schitterend uitzicht op de vulkaan en roodgekleurde bergen in de omgeving. De Dodenvallei dankt zijn naam aan het droge en rotsachtige landschap. Het gebied is zo droog, dat er werkelijk geen leven te bekennen is.

Net over de grens Uyuni/Bolivia

Indrukwekkende tour vanuit San Pedro de Atacama v.v  per 4x4  door de droogste woestijn ter wereld.  De Salar (zoutvlakte) de Uyuni is de grootste ter wereld. Deze tour biedt alles: avontuur, flamingo’s, adembenemende uitzichten en fantastische landschappen. Deze tour kan in San Pedro de Atacama eindigen of in Uyuni. De overnachtingen zijn eenvoudig!

  • 2 overnachtingen in slaapzalen inclusief alle maaltijden
  • Spaanstalige gids/chauffeur

Prijs vanaf: € 310,-- p.p. op basis van 4 personen.