U bent hier

Centraal Chili "en carro"  

10 daagse flydrive in Chili. Lekker zelf op pad en het eigen tempo bepalen. De reis gaat naar het mooie nationale park La Campana met prachtige palmbossen. De havenstad Valparaíso, dé stad van de beroemde Chileense schrijver Pablo Neruda, ontbreekt niet tijdens deze trip. De stad heeft smalle straatjes, karakteristieke wijken en huizen in alle kleuren van de regenboog. Onderaan de steile kliffen en klifjes dobberen de pelikanen. Even uitrusten? Het strand van Viña del Mar lokt!

Dag 1+2+3 Santiago

Aankomst en transfer naar het hotel. Overnachting in een goed gelegen hotel in de wijk Providencia.

Door de ideale ligging tussen het Andes gebergte en de Grote Oceaan biedt Santiago voor bijna iedereen wat wils. Het is een stad die oogt als een moderne, westerse stad maar het koloniale verleden is op veel plekken nog duidelijk terug te vinden. De metro is veilig en modern en de meest interessante plekken zijn goed te bereiken.

Dag 2 Vrije dag.

Dag 3 Excursie naar de Maipo vallei met een bezoek aan een wijnbodega ten zuiden van Santiago. Niet op zondag.

Dag 4+5+6 Valparaíso

Ophalen huurauto en vertrek naar het natuurgebeid La Campana, een uurtje rijden van Santiago. Er zijn mooie wandelingen en trektochten te maken door de uitgestrekte bossen. Overnachting in Valparaíso.

Valparaíso

Het is de belangrijkste havenstad van Chili. Door ruimtegebrek is men tegen de steile heuvels op gaan bouwen, op die manier is een doolhof aan straatjes, pleintjes en steegjes ontstaan. Het lijkt wel of de kleurige huizen op elkaar gestapeld zijn. Er is een aantal liften gemaakt die de inwoners afzetten in de bovengelegen wijk.

Dag 5 Vrije dag.

Dag 6 Rit naar Isla Negra, een rotsklif 50 km. ten zuiden van Valparaíso. Hier staat het huis van de beroemde dichter Pablo Neruda. Het is precies zo gelaten als toen Neruda er nog woonde. Als er nog tijd over is, rijd dan even door naar El Tabo en El Quisco!

Dag 7+8+9 Viña del Mar

Voor de betere stranden in de buurt is Viña del Mar een aanrader. Een leuk badplaatsje op 15 minuten afstand van Viña del Mar is Reñaca. Let wel, voor de kust ligt een koude golfstroom, de Chilenen hebben nergens last van maar de gemiddelde Nederlander zal zich eerst over de kramp in zijn tenen moeten zetten!

Dag 8+9 Vrije dagen.

Dag 10 Santiago

Terug naar Santiago en aan het einde van de dag de huurauto inleveren.

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

 

Vraag een offerte aan