U bent hier

10 daagse flydrive Het merengebied Chili

De route begint in Puerto Montt en gaat naar het noorden om in Temuco te eindigen.

Dag 1+2 Chiloé/Ancud

Ophalen huurauto op de luchthaven van Puerto Montt. De eerste bestemming is het eiland Chiloé.

Chiloé

Chiloé heeft een rijke folklore, een mengeling van Spaanse en Mapuche indianen cultuur. Castro is één van de oudste Chileense steden met kleurrijke huizen. Eet in een klein eethuisje “curanto" een gerecht van zeevruchten, vlees en aardappel gekookt in een gat in de grond.

Dag 2 Vrije dag op dit mooie eiland. Ontdek de kleine dorpjes met meer dan 15 houten kerken!

Dag 3+4 Puerto Varas

De reis gaat verder, mooie plek om te stoppen: Lago Llanquihue. Dit is het op één na grootste meer van Chili, waaraan Puerto Varas, Frutillar en Puerto Octay liggen met een typische Duitse architectuur.

Dag 4 Vrije dag.

Dag 5 Valdivia

Op weg naar Valdivia. Deze stad staat bekend als de rivierstad. Het ontwerp van de stad is aangepast aan de onregelmatige topografie en bochten van de rivier de Calle Calle.

Dag 6 Pucón

Vandaag met de auto verder naar Pucón, “hoofdstad van het zuiden”. Het is een toeristisch plaatsje, met watersport activiteiten en een variatie aan wandelingen.

Dag 7+8 Pucón

Twee dagen ter vrije besteding in Pucón en omgeving. Je kunt hiervandaan de vulkaan Villarrica beklimmen, een prachtig uitzicht is de beloning! Verder kun je er bijvoorbeeld paardrijden, lekker badderen in de thermale baden, kayakken, raften en wandelen in het Nationaal Park Huerquehue, met een schitterend uitzicht vanaf de Pucon-rivier tot de Villarrica-vulkaan!

Dag 9 Temuco

Aan het einde van de dag door naar Temuco, inleveren auto en overnachting.

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

 

Vraag een offerte aan