U bent hier

15 Daagse flydrive Chili

Iquique - Arica - Putre - Colchane - Iquique - Calama - San Pedro de Atacama

Dag 1 Iquique

Aankomst en ophalen huurauto. Overnachting.

Dag 2+3+4 Arica

Vandaag de snelle route langs de kust naar Arica.

Arica  ligt vlakbij de Peruaanse grens. Hmmm lekker naar het strand want hier loopt de warmwaterstroom en het is er aangenaam vertoeven.

Dag 3+4 Vrije dagen.

Dag 5+6 Putre

Eerst tanken en een jerrycan met benzine vullen. De dorpjes straks hebben geen benzine pomp! Op weg naar Putre in het hoogland. In de Lluta-vallei zijn levensgrote afbeeldingen van lama’s en mensen in de hellingen van de bergen gekerft. Ze markeren het eeuwenoude Inca pad van het hooggebergte naar de kust.

Dag 6 Vrij. Tip bezoek het nationale park Lauca! Prachtige omgeving met vicuñas, een tengere lama-achtige, en flamingo’s.  Zeker doen: het hoogst gelegen meer ter wereld Chungará en het dorpje Parinacota.

Dag 7+8 Colchane

Vandaag een lange maar prachtige dag naar Colchane. Mooie stops: de vulkaan Guallatiri en de zoutvlakte van Surire en Virgen del Carmen in Isluga.

Dag 8 Vrije dag om even bij te komen van de lange maar prachtige rit van gisteren. 

Dag 9+10 Iquique

De reis gaat verder naar Iquique. Vergeet onderweg niet een bezoek te brengen aan El Gigante de Atacama, dit 86 meter lange figuur is door vroegere Chileense culturen met behulp van stenen in de aarde gekrast.

Dag 10 Vrije dag.

Dag 11 Calama

Door naar Calama. Bezoek onderweg Humberstone, nu een spookstad, vroeger een mijnstadje. Het is net of iedereen halsoverkop vertrokken is. De reis gaat verder via de oase van Pica en de geoglyfen van Cerro Pintado.

Dag 12+13+14 San Pedro de Atacama

Vandaag niet zo heel ver rijden naar de oase waarin San Pedro ligt. In de middag met de auto naar de Maan- en Dodenvallei. Vanaf een hoge zandheuvel is de zonsondergang prachtig.

San Pedro de Atacama

Dit stoffige, hete dorpje ligt in één van de weinige natuurlijke oases in de droogste woestijn ter wereld; de Atacama woestijn. San Pedro heeft de rijkste geschiedenis van het hele noorden. Al duizenden jaren wordt deze natuurlijke oase door mensen benut. Er zijn smalle straatjes waar het koloniale verleden zichtbaar is.

Dag 13 Vroeg uit de veren voor een excursie naar de Tatio geisers. Laat de auto staan want in het donker is het te gevaarlijk om zelf te rijden. Kook een eitje in het gloeiend hete water voor het ontbijt.

Dag 14 Zelf weer op pad naar de zoutmeren waar de flamingo zich op z’n gemak voelt. De piepkleine dorpjes zijn het bezoeken waard. Wonderlijk hoe mensen in dit onverbiddelijk klimaat kunnen overleven.

Dag 15 Vertrek

Terug naar de luchthaven van Calama. Inleveren huurauto. Vlucht naar…. voor het vervolg van de reis of naar huis.

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

 

Vraag een offerte aan