U bent hier

Puerto Varas / Puerto Montt - Bariloche per boot/bus

De tocht van Puerto Varas / Puerto Montt naar Bariloche gaat deels met de bus over land en deels met de boot over meren. De tocht is prachtig, over stille meren met uitzicht op besneeuwde toppen zoals van Mount Tronador. De trip gaat langs de stroomversnelling van Petrohué met een ongelooflijke kleur blauw. De Osorno vulkaan torent overal bovenuit.

Met de bus naar Petrohué met een stop bij de watervallen. Aan boord in Puerto Pañuelo, navigatie over het Todos los Santos Lake. Het water heeft een emeraldblauwe kleur en met mooi weer is het uitzicht op de bergen van Osorno Vulcano, Puntiagudo en Tronador schitterend. Lunch in Peulla. Verder met de bus waarbij de Chileense en de Argentijnse grens overgestoken wordt. Een korte boottocht van Puerto Frias naar Puerto Alegre over de groene wateren van Lago Frias. Het laatste stuk varen gaat  over het Nahuel Huapi meer. De bus gaat langs de oever van het meer uiteindelijk naar Bariloche. Het lijkt wel Zwitserland hier! Skiën en chalets.

Het is een prima mogelijkheid om Chili met Argentinië te combineren!

De tocht kan in 1 of 2 dagen gedaan worden. Bij 2 dagen is er een overnachting in Peulla. Ga paardrijden of met het fluisterbootje voor je de volgende dag verder gaat met de grote tocht.