U bent hier

Varen, wandelen en mystiek 22 dagen rondreis Chili

Alle hoogtepunten in één reis dat wordt wat veel in dit langgerekte land. Des te meer reden om ooit nog weer eens terug te gaan om de rest van dit prachtige land te zien. De reis is erg gevarieerd, met de boot door prachtige fordjen, met de wandelschoenen aan door het park Torres del Paine en duizenden sterren tellen op Paaseiland.

Hoogte punten: Santiago - het Merengebied - boottocht Puerto Montt-Puerto Natales - trekking Torres del Paine - Paaseiland

Dag 1+2+3 Santiago

Aankomst in Santiago en transfer naar het hotel. Overnachting in een goed gelegen hotel in de wijk Providencia.

Santiago is de hoofdstad van Chili en met een inwonersaantal van ongeveer 6.000.000 is dit ook meteen de grootste stad van Chili. Het is een stad die oogt als een moderne, westerse stad maar het koloniale verleden is op veel plekken nog duidelijk terug te vinden.

Dag 2+3 Vrije dagen.

Dag 4+5 Puerto Varas

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Puerto Montt. Transfer naar Puerto Varas. Dit aan het meer gelegen idyllische stadje is zeker een bezoekje waard! De immer besneeuwde vulkaan de Osorno torent overal boven uit. De watervallen van Petrohué zijn van een onwaarschijnlijk blauwe kleur.

Dag 5 Vrije dag.

Dag 6+7+8 Boottocht Puerto Montt-Puerto Natales

Vandaag het begin van de boottocht die van Puerto Montt naar Puerto Natales gaat, een prachtige tocht langs de kust van Patagonië. Fjorden, kanalen, ontelbare eilandjes, kortom: adembenemend! De boot neemt post en voorraden mee voor Puerto Eden, een klein vissersdorpje op Wellington Island. Daar kan men ook even de benen strekken aan land.

Dag 7+8 Varen

Dag 9 Puerto Natales

Aankomst in Puerto Natales. Zelf naar het hotel. 

Dag 10+11+12+13+14+15 Torres del Paine

Met het openbaar vervoer van Puerto Natales naar het nationale park Torres del Paine, deze stopt bij de administratie van het park. Vanuit hier met een busje of lopend naar de hostería  voor de overnachting. Het verblijf is in een slaapzaal met gedeelde voorzieningen. 

Torres del Paine

Zoals Rome het neusje van de zalm voor cultuurliefhebbers is en het Great Barrier Reef in Australië het paradijs voor duikers, zo is het nationale park Torres del Paine hét summum voor wandel- en natuurliefhebbers! Na een fikse wandeling sta je ineens onder aan de Torres, de granieten ‘torens’ waar het park zijn naam aan heeft te danken. Je voelt je nietig te midden van zoveel natuurschoon. Blauwe meren, gletsjers, ruige rotsformaties en goede wandelpaden. Een onvergetelijke, avontuurlijke tijd is gegarandeerd!

Dag 11 Transfer naar het Grey meer voor een boottocht. Maak bij aankomst op camping Grey een wandeling langs het meer. Overnachting in een refugio, in een slaapzaal met gedeelde voorzieningen. 

Dag 12 Trekking naar de volgende refugio. Overnachting in de Refugio, in een slaapzaal met gedeelde voorzieningen.

Dag 13 In de ochtend de trekking door de Franse Vallei, geniet van de prachtige uitzichten op de gletsjer. Overnachting in een refugio, in een slaapzaal met gedeelde voorzieningen. 

Dag 14 Verder via Paso Los Cuernos naar de laatste verblijfplaats in dit park. Verblijf in een slaapzaal met gedeelde voorzieningen. 

Dag 15 Vandaag dande zwaarste trekking. Op weg naar de attractie van dit nationale park: De Paine Torens. Eenmaal dichtbij heeft men zicht over een prachtig groen meer, met een verticale rots die meer dan 1000 meter overal bovenuit torent. Heel indrukwekkend. 

Dag 16 Punta Arenas

Zelf naar de parkadministratie, per openbaar vervoer naar Punta Arenas. De hoofdstad van de Magallanes regio is de grootste, meest zuidelijke stad ter wereld en de toegangspoort voor bezoekers van zuidelijk Patagonië. De stad heeft een koud klimaat met een gemiddelde temperatuur van 6 graden. Overnachting.

Dag 17+18+19+20 Paaseiland

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Santiago naar Paaseiland. Transfer naar het hotel.

Paaseiland

Hoe de inwoners van de Paaseilanden ooit op deze afgelegen eilanden terecht zijn gekomen is een raadsel en hoe de bewoners de enorme beelden van tufsteen (Moai) hebben kunnen maken en over grote afstand van de groeve naar hun standplaats hebben kunnen vervoeren is een nog groter raadsel. De grote Moai beelden staan na eeuwen nog fier overeind. Een bezoek aan Rapa Nui is een magische rendez-vous met het verleden.

Dag 18 Excursie van een halve dag naar Ahu Akivi. Deze in het binnenland gelegen "Ahu" bevat zeven Moai. Deze Moai zijn de enige op het eiland die naar de zee toe kijken.

Dag 19 Vrije dag

Dag 20 Excursie naar Ahu Vaihu en Ahu Akahanga en de vulkaan Rano Raraku. Hier is de groeve waar de Moais ooit gemaakt zijn. Op de groene hellingen van de vulkaan vind je vele Moais in diverse stadia van hun voltooiing. Sommige beelden zitten zelfs nog vast in de rotsen.

Dag 21 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Santiago naar huis.

Dag 22 Aankomst

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan