U bent hier

Voorbeeldreis 22 dagen Chili

Een reis van uitersten, de droogste woestijn ter aarde en de groener dan groen en natte omgeving van het merengebied. Wie wil kan nog het Nationale park Torres del Paine toevoegen. Hoogtepunten:Santiago - Chiloé - Puerto Varas - Pucón - Los Angeles -  Valparaíso -  San Pedro de Atacama 

Dag 1+2+3 Santiago

Aankomst in Santiago en transfer naar het hotel.  Overnachting in een goed gelegen hotel in de wijk Providencia.

Santiago is de hoofdstad van Chili en met een inwonersaantal van ongeveer 6.000.000 is dit ook meteen de grootste stad van Chili. Het is een stad die oogt als een moderne, westerse stad maar het koloniale verleden is op veel plekken nog duidelijk terug te vinden.

Dag 2+3 Vrije dagen.

Dag 4+5 Chiloé

Transfer hotel-luchthaven en vlucht naar Puerto Montt. Ophalen huurauto en de reis gaat door naar het eiland Chiloé. 

Na de Spaanse invasie in 1567 is dit uitzonderlijk groene eiland gedurende eeuwen geïsoleerd gebleven. Tot op heden kan men er een rijke folklore bewonderen, een mengeling van zowel Spaanse als Mapuche overleveringen. Het is aan te raden een bezoek te brengen aan de kleine stad Castro, één van de oudste Chileense steden met zijn oorspronkelijke centrum en kleurrijke woningen.

Dag 5 Vrije dag.

Dag 6+7 Puerto Varas

De reis gaat door naar Puerto Varas. Dit aan het meer gelegen idyllische stadje is zeker een bezoekje waard! De immer besneeuwde vulkaan de Osorno torent overal boven uit. De watervallen van Petrohué zijn van een onwaarschijnlijk blauwe kleur.

Dag 7 Vrij.

Dag 8+9 Pucón

Aan de oostoever van het Lago Villarrica ligt het dorp Pucón in een prachtige omgeving maar gevaarlijk dicht bij de voet van de Villarrica-vulkaan. Pucón, ook wel de “hoofdstad van het zuiden” genoemd, is een toeristisch plaatsje, met veel watersport faciliteiten. Het is een waar wandelparadijs.

Dag 9 Vrije dag.

Dag 10 Los Angeles

Op naar Los Angeles. Vlakbij ligt de Salto de Laja, een waterval gelegen in een prachtige omgeving! Zeker een aanrader!

Dag 11 Santa Cruz

Een flinke rit dus op tijd weg naar Santa Cruz, gelegen in de Colchagua vallei. Een belangrijk wijngebied van Chili. Hier wordt onder andere de beroemde wijn van de wijngaard Casa Silva geproduceerd. In deze regio zijn goede restaurants gevestigd en de wijn kan natuurlijk niet missen!  

Dag 12 Santiago

Het laatste stuk naar de hoofdstad van Chili. Inleveren huurauto.

Dag 13+14+15 Valparaíso

Met het openbaar vervoer naar Valparaíso. Dit is de grootste en belangrijkste havenstad van Chili, maar wat de stad vooral bijzonder maakt is de manier waarop het gebouwd is. De stad werd gevestigd op de smalle kuststrook onderaan de heuvels. Al snel was er geen plek meer en is men begonnen tegen de steile heuvels op te bouwen, op die manier is een doolhof aan straatjes, pleintjes en steegjes ontstaan. Het lijkt wel of de kleurige huizen op elkaar gestapeld zijn. Om het leven wat gemakkelijker te maken is er een aantal liften gemaakt die de bezoekers en inwoners afzetten in de bovengelegen wijken.

Dag 14+15 Vrije dagen. Neem tijdens deze dagen ook de tijd om naar Viña del Mar/Con Con en Reñaca te gaan. De plaatselijke busjes zijn prima vervoer!

Dag 16 Santiago

Op het gemak zelf met de bus terug naar Santiago.

Dag 17+18+19+20 San Pedro de Atacama

Transfer naar de luchthaven en transfer luchthaven - hotel.

San Pedro de Atacama

Dit stoffige, hete dorpje ligt in één van de weinige natuurlijke oases in de droogste woestijn ter wereld; de Atacama woestijn. San Pedro heeft de rijkste geschiedenis van het hele noorden, al duizenden jaren wordt deze natuurlijke oase door mensen benut. Het beschikt over smalle straatjes waar het  koloniale verleden zichtbaar is.

Dag 18 Vrije ochtend. In de middag de excursie naar de Maan- en Dodenvallei. Vanaf een hoge zandheuvel, die eerst beklommen moet worden (!), is er tijdens zonsondergang een schitterend uitzicht op de vulkaan en roodgekleurde bergen in de omgeving.

Dag 19 Vroeg uit de veren voor het vertrek naar de Tatio geisers, want in de ochtend zijn deze het meest actief!  Kook een eitje in het gloeiend hete water voor het ontbijt.

Dag 20 Excursie naar de zoutmeren in de omgeving van San Pedro, waar de flamingo’s zich op hun gemak voelen.

Dag 21 Naar huis

Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar huis. 

Dag 22 Aankomst

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan