U bent hier

Bouwsteen bienvenido Santa Marta

Santa Marta is de oudste nog bestaande stad in Colombia en is in 1525 gesticht is door de Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas. Hij koos voor deze plek vanwege de natuurlijke schoonheid en veilige haven. Voor de reiziger is het vooral een plek om te ontspannen aan het strand. De hotels zijn hier wel groot. Daarnaast is het de uitvalsbais voor de trekking naar de verloren stad, de Ciudad Perdida.

  • Transfer luchthaven - hotel
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel inclusief ontbijt

Tayrona park

Excursie naar Het Tayrona nationale park en op weg naar het Cañaveral strand, één meest onbedorven plekken in het park. Vanaf de top van de heuvel is er een werkelijk spectaculair uitzicht op de Atlantische kust. Na een uurtje wandelen door het tropische bos wordt het Arrecife strand bereikt. Wederom een prachtig strand. Er is tijd genoeg om te lunchen en te zwemmen.

In de voetsporen van Gabriel Marquez

In het kleine dorp Aracataca is de schrijver van 100 jaar eenzaamheid geboren en opgegroeid. Het dorp en zijn legendes vormden de inspiratiebron voor zijn boek. Bezoek de gebouwen die ozo bekend voorkomen als je het boek gelezen hebt,  zoals het treinstation, Camellón de los Almendros, het huis van de Berarcaza familie en het telegraaf kantoor.

Taganga

Wie meer van rust en een knus dorp houdt is beter af om een paar dagen in Taganga te verblijven. De stranden zijn prachtig en je kunt er prima duiken.

  • 3 overnachtingen inclusief ontbijt