U bent hier

Voorbeeldreis 20 dagen Colombia actief 

Bogotá - Villa de Leyva - Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida 

Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf een taxi geregeld worden. Zo blijven de kosten relatief laag! Natuurlijk kan de reis aangepast worden en transfers worden bijgeboekt tegen een meer prijs.

Dag 1+2+3 Bogota

Bij aankomst transfer naar het 3*hotel.

Bogotá is de levendige hoofdstad van Colombia. In het historische gedeelte, La Candelaria, is het heerlijk dwalen door de straten. Zij aan zij staan prachtig opgeknapte panden en compleet verwaarloosde huizen. Het letterlijke hoogte punt (3160 m) is Cerro de Monserrate die bekroond wordt door een kerk.

Dag 2+3 Vrije dagen.

Dag 4 Villa de Leyva

Vertrek naar Villa de Leyva. In plaats van met een toeristen bus gaan jullie met de gewone bus zo reis je samen met lokale bevolking.

Villa de Leyva is één van de lieflijkste stadjes in Colombia. In dit koloniale stadje lijkt de tijd stil te hebben gestaan en ziet het nauwelijks anders uit dan 3 eeuwen geleden. Door dat het in de vorige eeuw tot nationaal monument is uitgeroepen is het vrij van moderne architectuur en zijn de oude, koloniale panden gerestaureerd.

Dag 5 Bogota

Overdag de tijd om het stadje te verkennen en neem aan het eind van de dag de bus terug.

Dag 6 Leticia

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Leticia en transfer naar het hotel. De middag is vrij om op eigen gelegenheid het stadje te bekijken. Er is mooie “artesania” (handwerk) te koop van de lokale indianen stammen.

Dag 7+8 Amazone

Met de boot over de Amazone rivier, een trip van ongeveer 2 uur. Na aankomst in de lodge lunch. In de middag een wandeling in de omgeving o.l.v. een gids. Na het avond eten op pad om naar de unieke “muziek” van de jungle te luisteren en als het even kan de nachtdieren te observeren.

Dag 8 Ontbijt en op pad naar een dorp waar alleen Tikuna indianen wonen. In de middag is het tijd om op jacht te gaan naar krokodillen (figuurlijk dan).

Dag 9+10+11 Cartagena

Na het ontbijt gaat het weer terug naar Leticia voor de vlucht naar Cartagena. Bij aankomst transfer naar het hotel een klein stukje lopen van de oude stad. Een hotel aan het strand kan natuurlijk ook maar is duurder

Cartagena is een prachtige stad met smalle straatjes en een historisch centrum met oude gebouwen met prachtige balkons. Het leven is hier kleurrijk en de toon vrolijk. Op veel plekken is er meeslepende salsa te horen. Een stadstour is niet nodig. Wandelschoenen daarentegen wel. Die doen goede dienst als men door de straatjes dwaalt of over de muur van de stad wandelt.

Dag 10+11 Vrije dagen.

Dag 12 Santa Marta

Transfer naar Santa Marta voor 1 overnachting. Jullie kunnen hier de extra bagage achterlaten die bij terugkomst opgepikt wordt.

Dag 13-18 Trekking Ciudad Perdida, de verloren stad.

Hoewel er niet altijd veel km gelopen wordt is het toch een pittige trekking door de hoogte. De trekking is mede zo aantrekkelijk door de verschillende klimaten die de revue passeren, jungle, nevelwouden, regenwoud, toendra en natuurlijk de bergen. Maar dat niet alleen ook verschillende indianen volken zoals de Arhuacos en de Koguis leven in dit gebied. Het hoogte punt is eigenlijk wel de Ciudad Perdida oftwel de verloren stad. Deze archeologische opgraving ligt tussen de 900 en 1300 meter hoogte te midden van een uitbundige jungle. Het is een complex met bruggen, terrassen, aquaducten en paden waarschijnlijk door de Tayrona indianen gebouwd tussen de 13de en de 14de  de eeuw.

De overnachtingen zijn eenvoudig en over het algemeen in een hangmat. Uiteraard gaat er een gids mee en dragers. Het geheel is incl. vol pension en entrees.

Dag 18 Santa Marta

Het laatste traject van Adan weer terug naar Santa Marta. Bij aankomst in Santa Marta overnachting in een hotel.

Dag 19 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Bogotá naar huis.

Dag 20 Aankomst

Wie wil kan vanuit Santa Marta nog een paar dagen naar het strand bij Taganga een voormalig vissers dorp.

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan