U bent hier

Colombia compleet 23 dagen

Een vrij zelfstandige reis waarbij geregeld zelf een taxi of bus genomen moet worden. Transfers zijn erg duur en taxi's kosten relatief weinig! Zo blijft het ook flexibel. Zin om uit te slapen? Neem een latere bus en niemand staat aan de andere kant voor niets te wachten!

Hoogte punten: Bogotá - Villa de Leyva - San Augustin - Popayan/Silvia - Calí - Pereira - Medellín- Cartagena

Dag 1+2 Bogotá

Bij aankomst transfer naar een 3* hotel.

Bogotá is de levendige hoofdstad van Colombia met musea, universiteiten, kerken en theaters. In het historische gedeelte, La Candelaria, is het heerlijk dwalen door de straten. Zij aan zij staan prachtig opgeknapte panden en compleet verwaarloosde huizen.

Het letterlijke hoogte punt (3160 m) is Cerro de Monserrate die bekroond wordt door een kerk. Het uitzicht vanaf deze berg over de stad is prachtig! Omhoog kan met de gondel of tandradbaan maar wie adem genoeg heeft kan het ook lopend doen. Doe dat dan alleen wanneer er veel mensen zijn zoals op zondag.

Dag 2 Vrije dag.

Dag 3 Villa de Leyva

Zelf met de bus naar Villa de Leyva.

Villa de Leyva is één van de lieflijkste stadjes in Colombia. In dit koloniale stadje lijkt de tijd stil te hebben gestaan en ziet het nauwelijks anders uit dan 3 eeuwen geleden.

Dag 4 Bogotá

Overdag de tijd om het stadje te verkennen en neem aan het eind van de dag de bus terug.

Dag 5+6 San Augustin

Vertrek naar San Augustín een belangrijke archeologische plek in Zuid-Amerika. Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Neiva en per auto/busje in 4 a 5 uur naar San Augustín voor een groot deel langs de Magdalena rivier.

In de middag bezoek archeologisch park met bijzondere beelden. San Augustin wordt ook wel de belangrijkste vindplaats in Zuid-Amerika genoemd hoewel de Peruanen het daar vast niet mee eens zijn!

Dag 6 Vertrek naar het dorp Isnos. Daar liggen Alto de los Idelos en Alto de las Peidras waar de bekendste en grootste beelden staan. In de middag volgt een tour door het spectaculaire landschap en de watervallen Salto del Mortino en de Salto de Bordones.

Dag 7+8+9 Popayan

In de loop van de dag naar Popayan met de bus. Bij aankomst zelf naar het hotel.

Dag 8 Vrije dag.

Popayan wordt ook wel de witte stad genoemd en is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. Het is een uitnodigende, rustige, schone stad om heerlijk te voet door te dwalen en te genieten van de koloniale gebouwen!

Dag 9 (dinsdag) Tijd voor de markt in Silvia, een pittoresk plaatsjewaar vandaag markt is. Uit de weide omgeving komen de Guambiano indianen naar Silvia om hun waren te verkopen: fruit, groente en handwerk, een kleurrijk geheel!

Dag 10+11 Calí

Zelf met de bus naar Calí en zelf naar het hotel

De charme van de stad wordt bepaald door de sfeer en de inwoners, de Caleños. Niet alleen het klimaat is er warm, zeker ook de bewoners! Vooral in de avond als er een briesje opsteekt en iedereen buiten te vinden op een terras of naar zijn/haar favoriete salsaplek vertrokken is komt de stad tot z’n recht.

Dag 12+13+14 Pereira

Zelf met de bus naar Pereira voor de laatste 8 km een taxi nemen naar Hacienda bosque del Saman in het hart van de koffiestreek. Vanuit de lodge kan men diverse tours maken.

Dag 13+14 Vrije dagen.

Dag 15+16+17 Medellín

Zelf terug naar Pereira voor de bus naar Medellín (5 uur). Bij aankomst zelf naar het hotel.

Medellín heeft altijd een slechte naam gehad vanwege het drug verleden. Verleden? Ja het is nu één van de veiligste grote steden van Latijns Amerika en een hele prettige bovendien. De toch al vriendelijke Colombianen lijken hier nog vriendelijker. In oude centrum met z’n kunstwerken en oude kerken is het prettig dwalen..

Dag 16+17 Vrije dagen.

Dag 18+19+20+21 Cartagena

Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Cartagena. Bij aankomst transfer naar het hotel op loopafstand van de oude stad in een koloniaal pand.

Een hotel aan het strand kan natuurlijk ook maar is een stuk prijziger. Er zijn ook een aantal leuke, kleine hotels in de oude stad. Qua prijsniveau liggen die een beetje tussen dit hotel en de strand hotels.

Cartagena is een prachtige stad met smalle straatjes en een historisch ommuurd centrum. Het leven is hier kleurrijk en de toon vrolijk. Op veel plekken is er meeslepende salsa te horen en de straatventers verkopen cd’s met warme muziek.

Dag 19+20+21 Vrije dagen.

Dag 22 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht via Bogotá naar huis.

Dag 23 Aankomst

Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan