U bent hier

Voorbeeldreis 22 dagen Costa Rica

San José - Tortuguero - Sarapiquí - Arenal - Rincón de la Vieja - Samara/Cordilla strand - Monteverde  
- Ojochal de Osa - San Gerardo de Dota - San José

Dag 1 San José

Aankomst en transfer naar het hotel, gelegen in het centrum van de stad met een terras buiten aan het centrale plein. Op loopafstand van het Teatro Nacional en het Goudmuseum.

Dag 2+3 Tortuguero

Transfer per bus en boot naar de lodge in het nationale pak Tortuguero.
Naast de schildpadden (tortuga´s) die hier aan het strand hun eieren komen leggen tussen juni en oktober, kunnen apen, papegaaien, toekans en kaaimannen hier waargenomen worden vanuit de bootjes waarmee u door de smalle junglekanalen vaart.

Dag 3 Boottocht naar het biologisch station Caño Palma, waar door smalle kanaaltjes gevaren wordt. Tevens wordt een tocht te voet gemaakt naar de heuvel van Tortuguero, die een schitterend uitzicht biedt op de jungle en kanalen en kan er een bezoek worden gebracht aan het dorpje Tortuguero om kennis te maken met de gemoedelijke levensstijl aan de Caribische kust.

Dag 4+5 Sarapiquí

Ophalen huurauto en op weg naar Sarapiquí. De omgeving van Sarapiquí staat bekend om zijn grote biodiversiteit. Er zijn veel soorten heliconia's en andere soorten tropische planten te vinden. Ook kun je hier onder andere brulapen, luiaards, neusberen, kikkertjes en vele soorten vogels spotten

Dag 5 Dag ter vrije besteding.
Eventuele optionele excursies: boottocht over de Rio Puerto Viejo, bezoek aan Braulio Carillo Nationaal Park, raften en Canopy Tour.

Dag 6+7 Arenal

Verder naar Arenal en de gelijknamige vulkaan. Deze vulkaan staat in de top tien van de meest actieve vulkanen ter wereld! In 1968 veranderde het de omgeving voor altijd na een hevige uitbarsting. Op dit moment bevindt de vulkaan zich in een rustfase maar hij kan op ieder moment weer actief worden.

Dag 7 Dag ter vrije besteding.
Optionele excursies: een tour naar Caño Negro Wildlife Refuge, een tour naar de Arenal vulkaan en de hot springs van Tabacon Resort, sportvissen in het meer van Arenal, een hike tour op de Arenal vulkaan, mountainbiking, een tour naar de Venado grotten, paardrijtochten naar de Arenal vulkaan of een safari boottocht bij Peñas Blancas.

Dag 8+9 Rincón de la Vieja

Het nationale park Rincón de la Vieja is een must voor de avonturier en natuurliefhebber. Het tropisch bergwoud zit vol met exotische vogel en diersoorten. Er kunnen prachtige tochten worden gemaakt door het natuurgebied. Je kunt te voet of te paard langs watervallen en door jungle trekken, op zoek naar zwavelbronnen en borrelende modderpoelen.

Dag 9 Dag ter vrije besteding.
Heel bijzonder is een tocht waarbij je in de boomtoppen als Tarzan zwaait van platvorm naar platvorm! Natuurlijk kunnen de echte doorzetters bij goed weer ook naar de krater van de Rincón gaan met een lokale gids van de lodge. Al deze tochten zijn te boeken bij de receptie van de lodge.

Dag 10+11+12 Samara-Cordilla strand

Met haar lange witte stranden en rustige waters een waar tropisch paradijsje aan de stille oceaan. Een heerlijke plek om aan het strand te zitten en te zwemmen. Het aangrenzende Playa Carrillo heeft een prachtig rif waar gedoken en gesnorkeld kan worden.

Dag 11 + 12  Vrije dagen.

Dag 13 Monteverde

De reis gaat door indrukwekkend landschap naar een van de meest geliefde natuurreservaten in Costa Rica, het Monteverde Cloud Forest Reserve. De reis naar “de groene berg” is al een avontuur op zich en wordt beloond met schitterende vergezichten.

Dag 14 In het reservaat zijn er verschillende dagtochten te maken. Een tocht door het nevelwoud is een betoverende ervaring die je nooit meer vergeet. In het gelijknamige dorp en in het naastgelegen dorp Santa Elena zijn er veel gezellige restaurantjes, galeries en zelfs een kaasmakerij.

Dag 15+16+17 Ojochal de Osa

Verscholen in het tropische oerwoud aan de kust van het zuiden van Costa Rica, in het gebied Costa Ballena, ligt het charmante dorpje Ojochal de Osa. Het dorp staat bekend om zijn vele leuke en lekkere restaurantjes, zowel Costa Ricaans als internationaal. Het dorp is een schitterend uitgangspunt voor de vele excursies die er in het nog tamelijk ongerepte zuiden van Costa Rica zijn te maken

Dag 16 + 17  Vrije dagen.
Optionele tours: Een wandeling naar een waterval dwars door het primaire oerwoud rond Ojochal, walvissen- en dolfijnentour in het nationale park Marina Ballena, tour in de mangroven van de Rio Sierpe, duiken bij Caño Island, een bezoek aan het dorp Boruca waar de Boruca Indianen leven.

Dag 18+19 San Gerardo de Dota

Vandaag verder naar het plaatsje San Gerardo de Dota, een kleine gemeenschap gelegen in het Talamanca gebergte. Het is hier prachtig wandelen over een van de vele paden die door het reservaat lopen. In het gebied leven veel dieren, waaronder meer dan 170 soorten vogels. Met een beetje geluk spot je de prachtige quetzal!

Dag 19 Vrije dag.

Dag 20 San José

Terug naar San José waar de huurauto weer zal worden ingeleverd.

Dag 21 Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Dag 22 Aankomst Nederland


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!
 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan