U bent hier

17 daagse flydrive Costa Rica

San José - Rincón de la Vieja - Tilarán - Sarapiquí - Turrialba - San Gerardo de Dota - Puerto Jiménez
- Peninsula de Osa - San José

Dag 1 San José

Aankomst en transfer naar het hotel, gelegen in het centrum van de stad met een terras buiten aan het centrale plein. Op loopafstand van het Teatro Nacional en het Goudmuseum.

Dag 2+3 Rincón de la Vieja

Ophalen van de huurauto.
Het nationale park Rincón de la Vieja is een must voor de avonturier en natuurliefhebber. Het tropisch bergwoud zit vol met exotische vogel en diersoorten. Er kunnen prachtige tochten worden gemaakt door het natuurgebied. Je kunt te voet of te paard langs watervallen en door jungle trekken, op zoek naar zwavelbronnen en borrelende modderpoelen. Verblijf in een Hacienda.

Dag 3 Vandaag ben je cowboy voor een dag! Beleef hoe een dag in het leven van een “sabanero guanacasteco” eruit ziet. Je tuigt de paarden op, melkt de koeien en drijft het vee bijeen als een echte cowboy.

Let er svp op dat het nationale park op maandag gesloten is.

Dag 4+5 Tilarán

Vandaag verder naar een echte rancho, gelegen aan de oevers van Laguna Arenal met een prachtig uitzicht op de vulkaan en omringd door regenwoud. Verblijf op de rancho.

Dag 5 Er zijn verschillende activiteiten op de rancho. Doe mee met de dagelijkse werkzaamheden, maak een wandeling door de prachtige omgeving of gooi een hengel uit in de visvijver. Je kunt er ook gratis meedoen met Yoga en gebruik maken van de zwembaden. Een twee uur durende tour over de rancho is inbegrepen.

Dag 6+7 Sarapiquí

De omgeving van Sarapiquí staat bekend om zijn grote biodiversiteit. Er zijn veel soorten heliconias en andere soorten tropische planten te vinden. Ook kun je hier onder andere brulapen, luiaards, neusberen, kikkers en vele soorten vogels spotten.

Dag 7 In de omgeving van Sarapiquí zijn tal van buitenactiviteiten te doen zoals paardrijden, raften of een boottocht over de Sarapiquí rivier. Het nationale park Braulio Carillo en de Rainforest Aerial Tram (een kabelbaan dwars door het regenwoud heen) liggen dichtbij.

Dag 8+9 Turrialba

Gelegen op 45 km ten oosten van Cartago.
Vanuit dit gebied heb je prachtige uitzichten over valleien en bergen.
Hier kun je goed paardrijden, raften op de Rio Reventazón of op de Rio Pacuare of een bezoek brengen aan het Chirripó Indian Reserve waar de Cabecars Indianen leven.

Dag 9 Vrije dag.

Dag 10+11 San Gerardo de Dota

Een klein plaatsje gelegen in het Talamanca gebergte.
Het is hier prachtig wandelen en in het gebied leven veel dieren, waaronder 170 soorten vogels. Met een beetje geluk spot je de prachtige quetzal.

Dag 11 Vrije dag. 

Dag 12 Puerto Jiménez

Vandaag gaat de reis naar Península de Osa. Dit schiereiland wordt wel beschouwd als een van de plaatsen met de grootste biodiversiteit ter wereld.

Dag 13+14 Península de Osa

Vandaag laten jullie de huurauto achter en worden jullie naar een andere lodge gebracht. Deze lodge ligt middenin het regenwoud aan het strand en ligt vlak bij het nationale park Corcovado. Het verblijf is in een kruising tussen een cabaña en een tent, van alle gemakken voorzien.

Dag 14 Vrije dag.

Dag 15 San José

Transfer naar Puerto Jiménez. Hier wordt de huurauto weer opgehaald en gaat de reis terug naar San José. In San José wordt de huurauto weer ingeleverd.

Dag 16 Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

Dag 17 Aankomst Nederland


Uiteraard kan deze reis naar wens uitgebreid of verkort worden. We leveren immers maatwerk!

 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan