U bent hier

Dag 1+2 Antigua

Aankomst in Guatemala City en transfer naar Antigua, dé plaats bij uitstek om even op adem te komen na de lange vlucht. Het is de voormalige hoofdstad van het land en ligt zo’n 40 minuten rijden van Guatemala City vandaan. Het koloniale centrum is kleurrijk en schilderachtig. Op de achtergrond is een aantal vulkanen zichtbaar.

Dag 2 Vrije dag. In Antigua zelf is veel te zien. Aan het Plaza Central staat het Palacio de los Capitanes waarin vroeger het (Spaanse) bestuur van geheel Midden-Amerika gevestigd was. Indrukwekkend zijn verder de vele ruïnes van kerken, vooral Las Capuchinas, San Jerónimo, San Francisco en de kathedraal. Wie wat meer actief wil zijn kan een wandeling maken op de Pacaya vulkaan met zijn grimmige krater.

Dag 3+4 Panajachel (Lago Atitlán)

Transfer naar Panajachel gelegen aan het Lago Atitlán. Onderweg kunnen er interessante stops gemaakt worden in San Andrés Iztapa en Solola.

Dag 4 Vrije dag. Volgens velen is het meer van Atitlán het mooiste meer van de wereld. Het meer, gevuld met kristalblauw water en omringd door drie vulkanen is absoluut een plek om nooit meer te vergeten. Het gebied rondom het meer leent zich uitstekend voor wandelingen, mountainbiken, paardrijden of kanoën. Als dit allemaal iets te actief is, blijf dan gewoon lekker bij het hotel en geniet vanuit een hangmat van het prachtige uitzicht.

Dag 5+6 Chichicastenango

Transfer via een schitterende route door de hooglanden verder naar het noordelijker gelegen Chichicastenango, waar op donderdag en zondag een wel zeer kleurrijke markt plaatsvindt.

Dag 6 Vrije dag. Vandaag staat een bezoek aan de markt van Chichicastenango op het programma. Het is leuk om vroeg te gaan en de lokale indianenbevolking te zien die hier inkoopt. De markt is erg kleurrijk en gezellig. Laat je rustig gaan met onderhandelen, het hoort er hier allemaal bij en het is bovendien erg leuk!

Dag 7+8 Quetzaltenango

Vandaag voert de route dwars door prachtige natuur en langs interessante inheemse dorpen naar Quetzaltenango, gelegen aan de voet van de 3700 meter hoge Santa María vulkaan.

Dag 8 Vrije dag. In de omgeving liggen talloze warmwaterbronnen en schilderachtige stadjes zoals Momostenango en Totonicapán. De markt in Totonicapán is er alleen op dinsdag en zaterdag en is – vergeleken met die van Chichicastenango – niet echt toeristisch. Er kan een pittige wandeling gemaakt worden naar de Santa María vulkaan, vanaf de top is er een ongelofelijk uitzicht over vele, vele  vulkanen.

Dag 9 Antigua

Om verder te kunnen op een praktische manier moet er nog 1 nacht in Antigua geslapen worden.

Dag 10+11 Rio Dulce

Vandaag een lange rit voor de boeg naar Rio Dulce, gelegen aan het Lago de Izabal vlakbij de Caribische kust. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Guatemala waar mangrovebossen, weelderige junglevegetatie en een bijzonder rijk dierenleven te vinden zijn.

Dag 11 Vrije dag. Tip: een excursie naar Livingston aan de Caribische kust. De boottocht voert langs mangrovebossen, waterlelies, vogeleilanden en Indiaanse dorpjes die alleen over het water te bereiken zijn en waar de huizen op palen gebouwd zijn. Met een beetje geluk dartelen de dolfijnen om de boot heen. Livingston is een Garifuna-dorpje. Hier wonen de afstammelingen van de negerslaven die oorspronkelijk uit St. Vincent kwamen.

Dag 12 Flores

Transfer naar Flores de uitvalsbasis voor een bezoek aan Tikal

Dag 13 Tikal

Heel vroeg op om de zon te zien opkomen over de ruïnes van Tikal. Een magisch moment! Ruim de tijd om met de gids over het complex te gaan. In de avond weer genieten van de zonsondergang. Overnachting bij Tikal.

Dag 14 Nachtbus

In de loop van de dag terug naar Flores en nachtbus naar Guatemala.

Dag 15 Guatemala

De stad is geen hoogvlieger maar om vanuit de nachtbus meteen door te gaan naar huis lijkt ons wat veel van het goede.

Dag 16 Naar huis

Transfer naar de luchthaven en naar huis.

Dag 17 Aankomst
 

Vraag een offerte aan