U bent hier

Arriba Mexico 12 dagen 

Onze self-drive Arriba Mexico voert langs de mooiste Maya steden en door de Indiaanse provincie Chiapas. Het beste van de oude en nieuwe Maya cultuur in één reis!

Duur van de rondreis: 12 dagen
Plaatsen waar overnacht word: Cancun, Valladolid, Mérida, Campeche, Palenque, San Cristóbal de las Casas, Chicanna en Playa del Carmen.

Dag 1) Amsterdam - Cancun 
Aankomst op de luchthaven van Cancun en transfer naar het hotel. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 2) Cancun - Valladolid 
De auto kan worden opgehaald bij het autoverhuur station in Cancun en daarna gaat de reis door naar het gezellige plaatsje Valladolid. Hier kan een bezoek worden gebracht aan één van de vele 'cenotes' ( onderwatergrotten). De bekendste is de 'cenote' van Dzitnup. Vergeet niet je badkleding mee te nemen want een verfrissende duik is een aanrader! Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 3) Valladolid - Chichen Itza - Mérida
Door naar de koloniale stad Mérida, maar maak eerst een stop bij Chichen itza. Breng een bezoek aan de piramides van Chichen Itza. Het is één van de grootste Maya opgravingen van Mexico. Een bezoek aan deze ruïne is een absolute must! Overnachting in hotel.

Dag 4) Mérida - Campeche 
Vanuit Mérida gaat de reis door naar Campeche. Campeche stond vroeger bekend als een piratenstad waar zeerovers aan land kwamen na hun avondeten op zee. 

Dag 5) Campeche - Palenque 
De reis naar Palenque is vrij pittig. (LET OP: dit is een rit van ongeveer 6 uur). Rest van de middag ter vrije besteding. 

Dag 6) Palenque 
Er staat een bezoek aan de ruïnes van Palenque op het programma. Het bijzondere van deze ruïnes is dat ze middenin de jungle liggen. Voor veel toeristen zijn dit dan ook de mooiste ruïnes van Mexico uit het Maya tijdperk. Al lopend door de oude binnenstad kun je soms brulapen horen brullen en papegaaien en tucans vliegen boven je hoofd. 

Dag 7) Palenque 
Vandaag een bezoek aan de waterval van Misol-Ha, maar houd het kort want ongeveer 20km verder ligt een veel spectaculairdere waterval op jullie te wachten. De verkoelende watervallen van Agua Azul zullen jullie zeker bevallen. Het is dan ook een paradijselijke plek om je handdoek op het gras neer te leggen en te genieten van de zon! Een frisse duik in het heerlijke water is ook geen slecht idee. 

Dag 8) Palenque - San Cristóbal de las Casas  
Een prachtige route dwars door de bergen naar het hart van de provincie Chiapas; San Cristobal de las Casas. San Cristobal heeft zoveel te bieden dat verveling is uitgesloten! Bezoek de indianenmarkt in het stadje of maak een tocht met de auto naar omringende indianendorpjes zoals Chamula of Zinacantan. Overnachting in hotel.

Dag 9) San Cristóbal de las Casas
Een dag om zelf in te plannen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Sumidero Canyon. Overnachting in hotel.

Dag 10) San Cristóbal de las Casas - Chicanna 
Vandaag een zeer lange maar indrukwekkende rit voor de boeg. Ik raad jullie dan ook aan om vroeg te vertrekken. Onderweg is er veel te zien. Zo kan er een bezoek gebracht worden aan de minder bekende opgravingen van Becon, Xpuijl, Rio Bec en Kohunlich. Overnachting in een eco hotel. Dit hotel ligt in een piepklein dorpje vlakbij Chetumal.

Dag 11) Chicanna - Tulum - Playa del Carmen 
De rondreis door het prachtige Mexico zit er weer op! Door naar het gezellige Playa del Carmen. Onderweg kan nog een stop gemaakt worden bij de bijzondere ruïnes van Tulum. Deze ruïne is gebouwd op een uitstekende rots aan zee. Overnachting in Playa del Carmen. Dit voormalige vissersdorpje heeft de mooiste stranden van Mexico. Overnachting in hotel, inclusief ontbijt.

Dag 12) Playa del Carmen - Amsterdam of verlenging 
Terug naar Amsterdam of verlengen in Playa del Carmen. Het plaatsje heeft witte stranden en talloze gezellige barretjes en restaurantjes! Het is een ideale plek om een aantal dagen bij te komen van de indrukwekkende rondreis!

 

 

Vraag een offerte aan