U bent hier

Historias de Mexico 15 dagen 

Dit is de reis voor liefhebbers van de kleurige Indiaanse culturen van Mexico. Via de prachtige staten Oaxaca en Chiapas.

Duur van de reis: 15 dagen.
Plaatsen waar overnacht word: Mexico City, Oaxaca, Tehuantepec, San Cristóbal de las Casas, Palenque, Villahermosa, Catemaco en Veracruz.

Dag 1) Amsterdam - Mexico Stad 
Aankomst in Mexico Stad, transfer van de luchthaven naar het hotel en rest van de dag vrij. Overnachtingen in een hotel dat vlakbij het Chapultepec Park en op loopafstand van de uitgaanswijk Zona Rosa ligt.

Dag 2) Mexico Stad 
Dit is de eerste dag in Mexico; begin vandaag wat rustig en begin met het verkennen van het centrum. Een wandeling begint bijvoorbeeld in het Alameda-park, dat mede beroemd werd vanwege het enorme schilderij van Diego Rivera “Een zondagmiddag in het Alameda-park”. Dit schilderij wordt in een apart daartoe ingericht museum op een paar passen afstand van Hotel de Cortes tentoongesteld. Aan de andere kant van het park bevindt zich het Museo de Bellas Artes, dat alleen al vanwege de Jugendstil-architectuur een lust voor het oog is. Uiteindelijk zul je terechtkomen bij de Zócalo, het grote centrale plein van de stad. Aan dit plein zijn de kathedraal, het Palacio Nacional met muurschilderingen van Diego Rivera en de resten van de oude Azteekse stad Tenochtitlan gelegen. Een museum toont archeologische vondsten, waaronder een reusachtig beeld van de maangodin. 

Dag 3) Mexico Stad 
De piramides van Teotihuacan zijn dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Trek hier een hele dag voor uit. Vanuit Terminal Norte-busstation (prima te bereiken per metro) vertrekt ieder half uur een bus. 

Dag 4) Mexico Stad - Oaxaca 
's Morgens de auto ophalen bij het autoverhuurstation en op weg gaan naar Oaxaca, één van de populairste bestemmingen in Mexico, vanwege de natuur, de ruïne Monte Alban, en vooral ook vanwege het lekkere eten! 

Dag 5) Oaxaca 
Maak vandaag een tocht naar de kleine Indiaanse dorpen in de omgeving zoals Teotitlán del Valle, Tlacolula en Zaachila. Mooie opgravingen zijn te zien in Yagul en Mitla. Spectaculair natuurschoon ligt nog iets verder weg, in Hierve el Agua op ongeveer 40 kilometer afstand.

Dag 6) Oaxaca - Tehuantepec 
Door een prachtig bergachtig landschap rijden gaat de reis door naar Tehuantepec. 

Dag 7) Tehuantepec - San Cristóbal de las Casas
Het eerst deel van de reis gaat door vlak land en vervolgens door de bergen via Tuxtla Gutierrez naar Chiapa de Corzo, het uitgangspunt voor een boottocht door de Sumidero canyon. De rit naar San Cristóbal de las Casas duurt van hieruit nog zo’n anderhalf uur. Overnachting in hotel.

Dag 8) San Cristóbal de las Casas
San Cristóbal heeft zoveel te bieden dat verveling is uitgesloten! Bezoek de indianenmarkt in het stadje of maak een tocht met de auto naar omringende indianendorpjes zoals San Juan Chamula, Zinacantán of Tenejapa. 

Dag 9) San Cristóbal de las Casas - Palenque 
Een duizelingwekkend mooie tocht naar Palenque. Stop onderweg in Agua Azul om te zwemmen, langs de indrukwekkende watervallen te wandelen of heerlijk uit te rusten en te genieten van de natuur. 

Dag 10) Palenque
’s Morgens een bezoek aan de ruïnes van Palenque, voor veel mensen de mooiste Maya-ruïnes van Mexico omdat ze aan de rand van de jungle liggen en je met een beetje geluk brulapen op de achtergrond hoort en tucans boven je hoofd ziet vliegen. Een meer afgelegen opgraving zijn de ruïnes van Bonampak (met bijzondere fresco’s!) of de kleinere piramides van Yaxchilán. 

Dag 11) Palenque - Villahermosa 
Van Palenque naar Villahermosa, de hoofdstad van de deelstaat Tabasco. Bezoek het La Venta-park met de beroemde Olmeken-koppen.

Dag 12) Villahermosa - Catemaco 
Vandaag gaat de reis via de bijzondere bakstenen ruïnes van Comalcalco naar het meer van Catemaco. Hier vindt men rust, stilte en natuur! Het gebied rondom Catemaco is vrij bergachtig en dat is een verademing na de drukkend hete vlakten van Tabasco en noord-Chiapas. 

Dag 13) Catemaco - Veracruz 
Vanuit Catemaco gaat de reis richting Veracruz. In februari is dit de carnavalsstad van Mexico maar het is er de rest van het jaar óók gezellig. De stad staat bekend als de feeststad van het land en is dan ook erg geliefd bij de Mexicanen zelf. Op iedere hoek van de straat zie je wel een groepje dansers of muzikanten! Ook lopen er veel mariniers door het centrum want Veracruz is nog steeds de belangrijkste havenstad van het land. 

Dag 14) Veracruz - Mexico Stad 
De tocht terug naar Mexico Stad is een waardig afscheid van deze fly-drive. Onderweg zien jullie onder andere de Citlaltepetl-vulkaan: de hoogste berg van Mexico. Maak een stop in de koloniale stad Puebla of anders in plaatsjes in de omgeving van Puebla zoals Cacaxtla (muurschilderingen), Tonantzintla (koloniaal kerkje door Indianen gedecoreerd) of Tlaxcala (ruime, schaduwrijke zócalo). Aan het eind van de middag aankomst in Mexico stad en inleveren van de huurauto. 

Dag 15) Mexico Stad - Amsterdam of verlenging 
Terug naar Amsterdam, of een verlenging voor strandverlenging naar de kust.

 

 

 

Vraag een offerte aan