U bent hier

Mexico Completo 16 dagen 

Dit is de grote kennismaking met ‘Mexico Lindo’, een rondreis vol oude en hedendaagse culturen en schitterende natuurgebieden.

Duur van de rondreis: 16 dagen.
Plaatsen waar overnacht word: Cancun, Mérida, Campeche, Palenque, San Cristóbal de las Casas, Tehuantepec, Oaxaca, Catemaco, Villahermosa, Chicanna, en Playa del Carmen.

Dag 1) Amsterdam - Cancun 
Aankomst op de luchthaven van Cancun en transfer naar het hotel.

Dag 2) Cancun - Valladolid 
De auto kan worden opgehaald bij het autoverhuur station in Cancun en daarna gaat de reis door naar het gezellige plaatsje Valladolid. Hier kan een bezoek gebracht worden aan één van de vele 'cenotes' (onderwatergrotten). De bekendste is de 'cenote' van Dzitnup. Vergeet niet je badkleding mee te nemen want een verfrissende duik is een aanrader! 

Dag 3) Valladolid - Merida 
Jullie rijden door naar de koloniale stad Mérida maar maken eerst een stop bij Chichen Itza. Breng een bezoek aan de piramides van Chichen Itza, het is een van de grootste Maya opgravingen van Mexico. Een bezoek aan deze ruïne is een absolute must! Overnachting in hotel.

Dag 4) Merida -Campeche 
Van Mérida rijden gaat de reis door naar Campeche. Campeche stond vroeger  bekend als een piratenstad waar zeerovers aan land kwamen na hun avondeten op zee.

Dag 5) Campeche - Palenque 
Langs de Golf van Mexico door rietvelden en bananenplantages naar Palenque. Er is een mooie kustweg of een snellere weg door de binnenlanden. 's Middags een bezoek aan de waterval van Misol-Ha, maar houd het kort want ongeveer 20km verder ligt een veel spectaculairdere waterval op jullie te wachten. De verkoelende watervallen van Agua Azul zullen jullie zeker bevallen. Het is dan ook een paradijselijke plek om je handdoek op het gras neer te leggen en te genieten van de zon! Een frisse duik in het heerlijke water is ook geen slecht idee. Overnachting in hotel.

Dag 6) Palenque 
Er staat een bezoek aan de ruïnes van Palenque op het programma. Het bijzondere van deze ruïnes is dat ze middenin de jungle liggen. Voor veel toeristen zijn dit dan ook de mooiste ruïnen van Mexico uit het Maya tijdperk. Al lopend door de oude binnenstad kun je soms brulapen horen brullen en vliegen papegaaien en tucans boven je hoofd. 

Dag 7) Palenque - San Cristóbal de las Casas 
Een prachtige route door de bergen naar het hart van de province Chiapas; San Cristóbal de las Casas. San Cristóbal heeft zoveel te bieden dat verveling is uitgesloten! Bezoek de indianenmarkt in het stadje of maak een tocht met de auto naar omringende indianendorpjes zoals Chamula. 

Dag 8) San Cristóbal de las Casas 
Een dag om zelf in te plannen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Sumidero Canyon. 

Dag 9) San Cristóbal - Tehuantepec 
Een tocht beginnend in de bergen en eindigend in Tehuantepec. Onderweg is een boottocht  door de ruige Sumidero Canyon, gelegen bij Chiapa de Corso een must!

Dag 10) Tehuantepec - Oaxaca 
Een rit diep door het hart van Mexico met duizenden cactussen in het ruige landschap, dit is wat wij ons van Mexico voorstellen. Oaxaca is de stad van de jade, tegel- en keramiekfabriekjes die de mooiste koloniale tegels maken. Er zijn hier het hele jaar door religieuze volksfeesten; met een beetje geluk val je er middenin! 

Dag 11) Oaxaca 
In Oaxaca is zoveel te zien en te beleven dat verveling is uitgesloten! In de omgeving van Oaxaca zijn de bijzondere ruïnes van Monte Alban te bezichtigen. De sfeer in de stad zelf is ontspannen en bruisend tegelijk.

Dag 12) Oaxaca - Catemaco 
Dwars door de bergen naar de Golf van Mexico. Hier wacht als beloning het meer van Catemaco met flamingo’s en andere vogels. Een stevige rit maar echt de moeite waard!

Dag 13) Catemaco - Villahermosa 
Ontdek de bijzondere baksteenruïnes van Comalcalco. De decoraties zijn op platen aangebracht en dit systeem is uniek in de ‘oude’ wereld. In Villahermosa kan er een bezoek gebracht worden aan het park La Venta met de beroemde Olmeken koppen. 

Dag 14) Villahermosa - Chicanna 
Vandaag een zeer lange maar indrukwekkende rit voor de boeg. Ik raad jullie dan ook aan om vroeg te vertrekken. Onderweg is er veel te zien. Breng een bezoek aan minder bekende opgravingen van Becon, Xpuijl, Rio Bec en Kohunlich. Overnachting in een eco-hotel. Dit hotel ligt in een piepklein dorpje vlakbij Chetumal.

Dag 15) Chicanna - Tulum - Playa del Carmen 
De rondreis door het prachtige Mexico zit er weer op. Jullie rijden door naar het gezellige Playa del Carmen. Onderweg kan nog een stop gemaakt worden bij de bijzondere ruïnes van Tulum. Deze ruïne is gebouwd op een uitstekende rots aan zee. Overnachting in Playa del Carmen. Dit voormalige vissersdorpje heeft de mooiste stranden van Mexico. 

Dag 16) Amsterdam of Verlenging 
Terug naar Amsterdam of verlengen in Playa del Carmen. Het plaatsje heeft witte stranden en talloze gezellige barretjes en restaurantjes! Het is een ideale plek om een aantal dagen bij te komen van de indrukwekkende rondreis!

 

 

 

Vraag een offerte aan