U bent hier

Mexico Diferente 20 dagen

Deze self-drive heeft van alles wat en gaat ook even van de gebaande paden. Zo worden naast bekende plaatsen zoals Mérida en Palenque ook de minder bekende Maya opgravingen van Uxmal en Ek Balam bezocht. En kunnen de prachtige turkooize meren van Montebello bezocht worden!

Duur van de rondreis: 20 dagen
Plaatsen waar overnacht wordt: Cancun, Valladolid, Uxmal, Mérida, Campeche, Palenque, San Cristóbal de las Casas, Comitán, Chicanna en Tulum.

Dag 1 Cancun

Aankomst op de luchthaven van Cancun en transfer naar het hotel.

Dag 2 Cancun - Rio Lagartos - Ek Balam -Valladolid

Ophalen van de huurauto en op weg naar het natuurreservaat Rio Lagartos. Hier kun je vanaf een bootje enorme aantallen roze flamingo’s zien. Daarna een bezoek aan de indrukwekkende oude Mayastad Ek Balam waarna je doorreist naar het gezellige plaatsje Valladolid.

Dag 3 Valladolid

Dag ter vrije besteding om Valladolid te verkennen. Wel gaan zwemmen in de cenotes (onderwatergrotten), bijzonder!

Dag 4 Valladolid - Izamal - Uxmal

Vandaag op weg naar Izamal en Uxmal. In Izamal vind je twee enorme pre-Columbiaanse bouwwerken, waarvan de grote piramide voor de Zonnegod een basis van meer dan 8000 vierkante meter heeft. Uxmal is een van de meest gave Mayasteden, in totaal zijn er 150 gebouwen te bezichtigen. In de avond is er een prachtig klank en lichtspel, zeker gaan kijken!

Dag 5 Uxmal

Vrije dag om lekker uitgebreid de tijd te hebben om de ruïnes te bezichtingen.

Dag 6 Uxmal - Mérida

Tijd om verder te gaan in de richting van Mérida. Wie wil maakt een omweg via Oxkutzcab één van de kleurrijkste stadjes in deze omgeving. Zeker even naar de markt gaan! Onderweg ook weer tijd om een verfrissende duik in een cenote te nemen!

Dag 7 Mérida

Vrije dag en tijd om Mérida te ontdekken, neem een kijkje op de Plaza Mayor met een 16e eeuwse kathedraal, het Montejo paleis en de souvenirmarkt. ’s Avonds lekker rondstruinen op het Plaza Hidalgo met z’n restaurantjes en muzikanten.

Dag 8 Mérida - Campeche

Van Mérida rijden jullie door naar Campeche, deze stad stond vroeger bekend als een piratenstad waar zeerovers aan land kwamen na hun avonturen op zee.

Dag 9 Campeche - Palenque

Vandaag rijden jullie door naar Palenque. Let op: dit is een rit van ongeveer 5 uur. ’s Middags tijd om de watervallen van Agua Azul te bezoeken. Een paradijselijke plek om je handdoek op het gras neer te leggen en te genieten van de zon en een frisse duik in het heerlijke water te nemen!

Dag 10 Palenque

Vrije dag om de ruïnes van Palenque te bezoeken. Het bijzondere van deze ruïnes is dat ze middenin de jungle liggen. Voor veel toeristen zijn dit dan ook de mooiste van Mexico uit het Maya tijdperk. Al lopend door de oude binnenstad kun je soms brulapen horen brullen en papegaaien en tucans vliegen boven je hoofd.

Dag 11 Palenque - San Cristóbal

Een prachtige route dwars door de bergen naar het hart van de provincie Chiapas; San Cristóbal de las Casas. Deze stad heeft zoveel te bieden dat verveling is uitgesloten! Bezoek de indianenmarkt in het stadje of maak een tocht met de auto naar omringende indianendorpjes zoals Chamula of Zinacantan.

Dag 12 & 13 San Cristóbal

Vrije dagen om zelf in te plannen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de prachtige Cañon de Sumidero. Je kunt er een boottocht maken tussen spectaculaire hoge rotsen waar veel soorten vogels te zien zijn. Zeker de moeite waard is een tocht met de auto langs uitkijkpunten waarvandaan je een duizelingwekkend uitzicht hebt over de kloof.

Dag 14 San Cristóbal - Comitán

Weg van de gebaande paden ligt Comitán. De smalle straatjes en het centrale plein dat elke avond tot leven komt met live muziek maken het tot een aangename plaats.

Dag 15 Comitán

Vrije dag. Comitán is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Lagunas de Montebello National Park, een schilderachtige regio met meer dan 50 meren omgeven door dennen- en eikenbossen. De kleuren van de meren zijn schitterend, van turkoois en smaragd tot violet, blauw en diep groen. Ook kun je er de 70 m hoge watervallen El Chiflón bezoeken.

Dag 16 Comitán – Chicanna

Vandaag een zeer lange maar indrukwekkende rit voor de boeg. Ik raad jullie dan ook aan om vroeg te vertrekken. Onderweg is er veel te zien. Zo kan er een bezoek gebracht worden aan de minder bekende opgravingen van Becon, Xpuijl, Rio Bec en Kohunlich. Overnachting in een eco hotel. Dit hotel ligt in een piepklein dorpje vlakbij Chetumal.

Dag 17 Chicanna – Tulum

Door naar Tulum met zijn bijzondere ruïnes gebouwd op een uitstekende rots aan zee. Er is een heerlijk strand waar je lekker kunt bijkomen van deze prachtige reis.

Dag 18 & 19 Tulum

Vrije dagen aan het strand.

Dag 20 Tulum - Amsterdam

De huurauto wordt op Cancun airport ingeleverd. Terugvlucht naar Amsterdam of verlenging op een plek naar keuze.

Download extra informatie
Vraag een offerte aan