U bent hier

Mexico Pacífico 8 dagen

Deze reis door het Mexicaanse hoogland laat het beste van de koloniale architectuur zien!

Duur van de rondreis: 8 dagen.
Plaatsen waar overnacht wordt: Puerto Vallarta, Guadalajara, Patzcuaro en Manzanillo.

Dag 1) Amsterdam – Puerto Vallarta
Aankomst in Puerto Vallarta en transfer naar het hotel (aan het strand, met zwembad).


Dag 2) Puerto Vallarta - Guadalajara 
De auto kan worden opgehaald bij het autoverhuur station in Puerto Vallarta. Vandaag de bergen in naar Guadalajara. Maak onderweg een stop bij de ruïnestad Los Torites. Guadalajara is de stad van de tequila en de Mariachi- orkesten, het echte Mexico dus! Breng ook een bezoek aan de kathedraal, de aan de rand van de stad gelegen canyon, de kapel met muurschilderingen van Orozco of het klooster van Zapopan. Verblijf in een hotel (met zwembad) in het historische deel van de stad.

Dag 3) Guadalajara 
Tlaquepaque is het koloniale centrum van de streek Guadalajara. De kleurige markten en vele winkeltjes met stoffen, aardewerk en antiek zijn zeer fraai! 

Dag 4) Guadalajara - Patzcuaro
Vanuit Guadalajara gaat de reis via Morelia naar Patzcuaro. De middeleeuwse straatjes en zilvermijnen zijn het kenmerk van Morelia. De omliggende indianendorpen zijn ook zeker een bezoek waard! Overnachting in een leuk hotel met tuin.

Dag 5) Patzcuaro 
’s Ochtends per boot door het met ochtendnevel bedekte meer van Patzcuaro naar het eiland Janitzio. In de middag is er nog tijd om de kinderkopjestraatjes met typische witte huisjes van Patzcuaro te verkennen. 

Dag 6) Patzcuaro - Manzanillo
Een lange maar mooie rit naar Zamora door de bergen naar de Pacific. Prachtige landschappen onderweg en als beloning de schitterende kustweg naar Manzanillo. 

Dag 7) Manzanillo - Puerto Vallarta 
Door kleine vissersdorpjes terug naar Puerto Vallarta. Geniet van deze heerlijke rit langs de zee. 

Dag 8) Puerto Vallarta - Amsterdam of verlenging
Terug naar huis of verlengen in bijvoorbeeld Puerto Vallarta. 

 

 

 

Vraag een offerte aan