U bent hier

Viva Yucatán 8 dagen 

Deze reis geeft in korte tijd de beste indruk van het schiereiland Yucatan. De mooiste Maya opgravingen zijn er in opgenomen.

Duur van de rondreis: 8 dagen
Plaatsen waar overnacht word: Cancun, Mérida, Campeche, Palenque, Chicanna, Playa del Carmen.

Dag 1) Amsterdam - Cancun
Aankomst op de luchthaven van Cancun en transfer naar het hotel. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 2) Cancun – Chichen Itza – Mérida
De auto kan worden opgehaald bij het autoverhuur station in Cancun en daarna gaat de reis van de Caribische kust dwars door Yucatan naar Mérida, een prachtige koloniale stad aan de Golf van Mexico. Halverwege ligt Chichen Itza, één van de grootste en bekendste opgravingen uit het Maya tijdperk. Uitstappen en ontdekken dus! Aan het einde van de dag aankomst in Mérida.


Dag 3) Mérida - Campeche
‘s Ochtends de stad Mérida verkennen, breng een bezoek aan de vele kerken en pleinen. Vergeet niet een hangmat te kopen, volgens de Mexicanen komen de beste uit Mérida. 's Middags door naar Campeche. Campeche stond vroeger bekend als een piratenstad waar zeerovers aan land kwamen na hun avondeten op zee. 

Dag 4) Campeche - Palenque
Langs de Golf van Mexico door rietvelden en bananenplantages naar Palenque. Er is een mooie kustweg of een snellere weg door de binnenlanden. 's Middags een bezoek aan de waterval van Misol-Ha, maar houd het kort want ongeveer 20 km verder ligt een veel spectaculairdere waterval op jullie te wachten. De verkoelende watervallen van Agua Azul zullen jullie zeker bevallen. Het is dan ook een paradijselijke plek om je handdoek op het gras neer te leggen en te genieten van de zon! Een frisse duik in het heerlijke water is ook geen slecht idee. 

Dag 5) Palenque 
Er staat een bezoek aan de ruïnes van Palenque op het programma. Het bijzondere van deze ruïnes is dat ze middenin de jungle liggen. Voor veel toeristen zijn dit dan ook de mooiste ruïnes van Mexico uit het Maya tijdperk. Al lopend door de oude binnenstad kun je soms brulapen horen brullen en vliegen papegaaien en tucans boven je hoofd. 

Dag 6) Palenque - Chicanna 
De rit dwars door Yucatán is indrukwekkend en voert langs de weinig bekende, maar schitterende opgravingen; Becon, Xpuijl, Rio Bec en Kohunlich naar Chicanna. Vertrek wel vroeg want het is een lange rit! 

Dag 7) Chicanna - Tulum - Playa del Carmen
Langs Chetumal en het meer van Bacalar vol met flamingo’s en watervogels terug naar de Caribische kust. Hier ligt Tulum, een bijzondere Maya ruïne op een uitstekende rots aan zee. Aan het einde van de middag door naar Playa del Carmen voor een laatste overnachting, inclusief ontbijt.

Dag 8) Playa del Carmen - Amsterdam of verlenging
Terug naar Amsterdam of verlengen in Playa del Carmen. Het plaatsje heeft witte stranden en talloze gezellige barretjes en restaurantjes! Het is een ideale plek om een aantal dagen bij te komen van de indrukwekkende rondreis!

 

 

Vraag een offerte aan