U bent hier

Bouwsteen bienvenido Granada 

Granada is een koloniale stad met een aristocratische, nostalgische uitstraling. Het startpakket Granada is ideaal om de stad te ontdekken! 

Een wandeling door de binnenstad van Granada is een wandeling door de geschiedenis. Bezoek enkele van de kerken, kathedralen, musea en andere prachtige oude gebouwen die deze stad rijk is en neem de heerlijk ontspannen sfeer in je op!

  • Transfer van Managua naar Granada
  • 2 overnachtingen in een mooi koloniaal 3* hotel aan het plein gelegen, inclusief ontbijt


Optioneel:

  • Vanaf het haventje van Granada is het mogelijk om per boot de grappige 'isletas' van Granada te bezoeken: zo’n 350 eilandjes liggen voor de kust van deze stad, de meeste zijn tropisch groen, sommige zijn onbewoond. Op andere eilandjes staat bijvoorbeeld maar 1 huis.
  • De vulkaan Mombacho, gelegen in een nevelwoud en al sinds de 16e eeuw slapend, ligt in de omgeving van Granada. Het uitzicht vanaf Mombacho reikt tot Granada en je kunt de 350 eilandjes op deze hoogte prachtig als geschilderde vlekjes zien liggen in het meer van Nicaragua. Op de top zijn verschillende wandelpaden.
  • Om een bezoek aan de vulkaan af te maken is de Canopy tour een aanrader. Hoog in de bomen zijn staalkabels gespannen. Hangend in een trapeze springt men van boom tot boom. Let op de diepte kan duizelingwekkend zijn!
  • Ten noorden van Granada ligt Masaya, een dorp en een actieve vulkaan. De tocht naar de krater is al bijzonder. Je rijdt door een landschap van zwarte lava omzoomd door groene jungle. Boven is er een prachtig uitzicht over de krater. Vroeger kon men nog verder omhoog lopen maar door de activiteit van de vulkaan is dat te gevaarlijk geworden. Catarina, een levendig dorp met veel handwerk en een prachtig uitzicht over de Laguna Apoyo wordt ook tijdens de excursie bezocht.