U bent hier

Bouwsteen bienvenido León 

Dit startpakket Leon is ideaal! De stad León staat bekend als de intellectuele stad van Nicaragua. De stad is niet verwoest door aardbevingen en veel van de oude gebouwen uit de koloniale tijd staan nog overeind. Het is interessant om het museum van hotel El Convento te bezoeken. Het is ongelofelijk dat privé personen een dergelijke collectie schilderijen op kunnen bouwen. Overal in de stad zijn er kleurrijke muurschilderingen te vinden, de kunst ligt hier letterlijk op straat. De kathedraal La Merced op het centrale plein mag niet gemist worden, het is de grootste kathedraal in heel Latijns Amerika. Vergeet niet via de toren naar het dak te gaan. Een prachtig uitzicht!

  • Transfer van Managua naar León
  • 2 overnachtingen in een erg leuk 3* hotel in Spaanse koloniale stijl, inclusief ontbijt


Optioneel:

  • Excursie naar Viejo León, het oorspronkelijke León is nu een ruïne. Hier krijgt men een goede indruk hoe er vroeger geleefd werd. De slavenhandel heeft een plek, evenals de kathedraal. Er komen weinig toeristen en de lokale gids spreekt alleen Spaans maar de borden zijn in het Engels.
  • De beklimming van de vulkaan Cerro Negro. De heenweg naar de top gaat over zwarte lavabrokken die gemeen scherp kunnen zijn. Halverwege kan er een blik geworpen worden op de krater. Kom niet te dichtbij want de gassen die uit de berg komen zijn giftig! De mineralen die uit het inwendige van de berg zijn geslingerd zorgen voor mooie kleuren. Vanaf de top is er een prachtig uitzicht en het gifgroen van de jungle die na de eruptie weer oprukt levert een mooi contrast met de zwarte lava. Terug kan natuurlijk gewoon over het pad maar het is heel wat leuker om skiënd op je schoenen door het zwarte lavazand aan de andere kant van de vulkaan af te dalen.