U bent hier

Bouwsteen bienvenido Managua

Een bijzondere stad, omdat er nauwelijks gebouwen staan hoger dan twee verdiepingen.
Een bezoek aan het Palacio Nacional en de kathedraal in het oude centrum geeft een idee hoe de stad er voor de aardbeving van 1972 uitgezien moet hebben. De rand onder het dak van de muziektent bij de kathedraal geeft de geschiedenis van Nicaragua prachtig weer in beeldhouwwerk. De heuvel waar de gevangenis van Somoza was, geeft een mooi uitzicht op de omgeving van de stad. Het enorme standbeeld van Sandino en een verroeste tank geven weer dat het een historische plek is. Maak het jezelf makkelijk met dit startpakket Managua, niet meer zoeken of dingen regelen.

  • Transfer bij aankomst
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel in het centrum gelegen, inclusief ontbijt


Een aanrader voor bijvoorbeeld de laatste nacht is Hotel Mercedes. Het hotel ligt tegenover de luchthaven wat heel praktisch is bij het vertrek. Even inchecken en terug voor het ontbijt. Niet hangen op de luchthaven maar bij het zwembad!

Mombacho

De vulkaan Mombacho ligt in een nevelwoud en is al sinds de 16e eeuw slapend. Het uitzicht vanaf Mombacho reikt tot Granada en je kunt vanaf de vulkaan 350 eilandjes in het meer van Nicaragua als geschilderde vlekjes zien liggen. Op de top zijn verschillende wandelpaden.
Om een bezoek aan de vulkaan af te maken is de Canopy tour een aanrader. Hoog in de bomen staalkabels gespannen. Hangend in een trapeze springt men van boom tot boom. Let op, de diepte kan duizelingwekkend zijn.

Prijs vanaf: € 134,-- p.p. op basis van 2 personen

Masaya

Ten zuiden van Managua ligt Masaya, een dorp en een actieve vulkaan. De tocht naar de krater is al bijzonder. Je rijdt door een landschap van zwarte lava omzoomd door groene jungle. Boven is er een prachtig uitzicht over de krater. Vroeger kon men nog verder omhoog lopen maar door de activiteit van de vulkaan is dat te gevaarlijk geworden. Catarina, een levendig dorp met veel handwerk en een prachtig uitzicht over de Laguna Apoyo wordt ook tijdens de excursie bezocht.

Prijs vanaf: € 129,-- p.p. op basis van 2 personen