U bent hier

Nicaragua actief 18 dagen

Tijdens deze 18 daagse Nicaragua reis zien we de mooiste plekken van het land op een actieve manier. We stappen onder andere in een kano, gaan zandsurfen op een vulkaan en maken een canopytour op hoogte. Aan het eind ook tijd om nog even lekker te luieren op het strand!

Duur van de rondreis: 18 dagen
Plaatsen waar overnacht wordt: Managua, Ometepe, Granada, Matagalpa, Estelí, Miraflor, León en Salinas Grandes.

Dag 1 Managua

Aankomst in Managua en transfer naar het hotel.

Dag 2 Managua - Ometepe

We verlaten Managua en per ferry naar het eiland Ometepe. Heerlijke stranden, kayak-, paardrij- en wandelmogelijkheden (er zijn 2 beklimbare vulkanen) en een hotel met hangmatjes om te luieren. Genoeg te doen dus!

Dag 3 Ometepe, kanoën

Actief het eiland verkennen in een kano over de Istiam rivier.

Dag 4 Ometepe - Granada

Vandaag op pad naar Granada, de koloniale parel van Nicaragua! Overnachting in een leuk hotel waarbij de opbrengsten gaan naar onderwijs voor kinderen die extra hulp nodig hebben.

Dag 5 Granada, Mombacho vulkaan & canopy tour

Bezoek aan de Mombacho vulkaan met z’n schitterende uitzichten. Grote kans om papegaaien, kolibri’s en verschillende soorten apen te zien! Om een bezoek aan de vulkaan af te maken maken we een canopytour. Hoog in de bomen zijn staalkabels gespannen en hangend in een trapeze spring je van boom tot boom.

Dag 6 Granada

Vrije dag. Lekker rondstruinen in Granada of de prachtige ‘Isletas’ bezoeken, zo’n 350 eilandjes voor de kust.

Dag 7 Granada - Matagalpa

Transfer naar Matagalpa gelegen in een nevelwoud vol exotische flora en fauna, watervallen en koffieplantages.

Dag 8 Matagalpa

Vrije dag. Genoeg te doen in deze schitterende omgeving, ga wandelen in het nevelwoud, doe een bird-watching tour of bezoek een koffieplantage.

Dag 9 Matagalpa - Estelí

We verlaten Matagalpa en gaan verder naar het niet toeristische stadje Estelí. Met Cubaanse sigarenmakers, kleurrijke muurschilderingen en een interessant museum zeker een bezoek waard! 

Dag 10 Estelí, Somoto canyon

In de Somoto canyon komen de rivieren Tapacali en Comali samen tussen 250 meter hoge rotsen, zeker spectaculair! Er wordt gewandeld, gezwommen en paardgereden.

Dag 11 Estelí - Miraflor

We reizen verder naar het schitterende Miraflor Natural Reserve, een waar paradijs en leuke accommodatie in een eco-lodge.

Dag 12 Miraflor

Vrije dag. Je kunt een boottocht maken over het meer Apanás of ga te paard het gebied verkennen. Je treft hier meer dan 236 soorten vogels, 200 orchideeën en verfrissende watervallen.

Dag 13 Miraflor - León

Vandaag zuidwaarts richting de stad León met z’n imposante koloniale gebouwen en de grootste kathedraal van Latijns Amerika.

Dag 14 León, Cerro Negro vulkaan

Tijd voor actie, beklimming van de Cerro Negro vulkaan en daarna al zandsurfend naar beneden. De contrasten van kleuren zijn heel bijzonder tijdens deze pittige trip. Neem wel goede schoenen mee want de lava is scherp.

Dag 15 León - Salinas Grandes

Heerlijk twee dagen aan de kust. Overnachtingen in een leuk hotel aan het strand.

Dag 16 Salinas Grandes

Vrije dag. Lekker luieren aan het strand of het zwembad. Of wie nog even actief wil zijn: neem eens een surfles!

Dag 17 Naar huis

Transfer van ongeveer anderhalf uur naar Managua voor de vlucht naar huis.

Dag 18 Aankomst

Wie wil kan de reis natuurlijk verlengen in Nicaragua of een ander Midden Amerikaans land. Vraag de mogelijkheden bij ons op, we leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan