U bent hier

Nicaragua budget 17 dagen

Tijdens deze 17 daagse Nicaragua budgetreis bezoeken we de mooiste plekjes van het land tegen zeer een betaalbare prijs. Schitterende natuur, een rijk verleden en met leuke activiteiten onderweg.

Duur van de rondreis: 17 dagen
Plaatsen waar overnacht wordt: Managua, Granada, Ometepe, Matagalpa, Miraflor, Estelí en León.

Dag 1 Managua

Aankomst in Managua en transfer naar het hotel.

Dag 2 Managua - Canopy tour - Granada

In de ochtend een canopytour bij de Tiscapa lagune middenin de stad. Van platform naar platform ‘vlieg’ je over de lagune. ’s Middags op pad naar Granada, de koloniale parel.

Dag 3 Granada, Las Isletas

Vandaag op de fiets en vanaf het koloniale centrum in Granada naar het haventje. De fiets gaat mee op de boot en we bezoeken de prachtige ‘Isletas’, zo’n 350 eilandjes voor de kust.

Dag 4 Granada, Mombacho vulkaan

Bezoek aan de Mombacho vulkaan met z’n schitterende uitzichten. Grote kans om papegaaien, kolibri’s en verschillende soorten apen te zien!

Dag 5 Granada - Ometepe

Op weg naar Granada en per ferry naar het eiland Ometepe. Heerlijke stranden, kayak-, paardrij- en wandelmogelijkheden (er zijn 2 beklimbare vulkanen) en een hotel met hangmatjes om te luieren. Genoeg te doen dus!

Dag 6 & 7 Ometepe

Vrije dagen.

Dag 8 Ometepe - Matagalpa

Transfer naar Matagalpa gelegen in een nevelwoud vol exotische flora en fauna, watervallen en koffieplantages.

Dag 9 Matagalpa

Bezoek aan één van de koffieplantages.

Dag 10 Matagalpa - Miraflor

We verlaten Matagalpa en gaan verder naar het schitterende Miraflor Natural Reserve, een waar paradijs en leuke accommodatie in bamboe huisjes.

Dag 11 Miraflor

Vrije dag. Je treft hier meer dan 236 soorten vogels, 200 orchideeën en verfrissende watervallen.

Dag 12 Miraflor - Estelí

Op pad naar het niet toeristische stadje Estelí. Met Cubaanse sigarenmakers, kleurrijke muurschilderingen en een interessant museum zeker een bezoek waard!

Dag 13 León

Vandaag zuidwaarts richting de stad León met z’n imposante koloniale gebouwen en de grootste kathedraal van Latijns Amerika.

Dag 14 León, Cerro Negro

Tijd voor actie en de beklimming van de Cerro Negro vulkaan. De contrasten van kleuren zijn heel bijzonder tijdens deze pittige trip. Neem wel goede schoenen mee want de lava is scherp. ’s Middags een citytour door León.

Dag 15 León

Vrije dag. De stad is overzichtelijk dus makkelijk zelf te belopen. Vergeet niet de toren van de kathedraal te beklimmen en te genieten van het uitzicht over de stad.

Dag 16 Naar huis

Transfer van ongeveer anderhalf uur naar Managua voor de vlucht naar huis.

Dag 17 Aankomst

Wie wil kan de reis natuurlijk verlengen in Nicaragua of een ander Midden Amerikaans land. Vraag de mogelijkheden bij ons op, we leveren immers maatwerk!

Download extra informatie
Vraag een offerte aan