U bent hier

Nicaragua "en carro" 

Nicaragua is bij uitstek een land om zelfstandig met de auto te doen. De wegen worden steeds beter en de afstanden zijn niet al te groot. Soms is het even zoeken maar ach dat maakt het avontuur alleen maar groter. Geniet van de vrijheid om te stoppen wanneer en waar je maar wil tijdens deze flydrive Nicaragua.

Duur van de rondreis: 16 dagen.
Plaatsen waar overnacht word: Managua, León, Selva Negra, Laguna de Apoyo, en Granada.

Dag 1) Managua
Aankomst in Managua en transfer naar het hotel.

Dag 2) Managua
Vrije dag in Managua.

Dag 3) Managua - León
Ophalen huurauto en op weg naar León. Neem de weg die min of meer langs het Lago de Managua loopt. In La Paz centro staat een afslag naar León Viejo aangegeven. Er staan bordjes maar het is niet altijd even duidelijk dus zie het als een onderdeel van het avontuur. Na het bezoek aan de ruïnes door naar León. 

Dag 4) León
Vrije dag. De stad is overzichtelijk dus makkelijk zelf te belopen. Vergeet niet de toren van de kathedraal te beklimmen en te genieten van het uitzicht over de stad.

Dag 5) León
Tijd voor actie en de beklimming van de Cerro Negro. Het is niet verstandig zelf op pad te gaan. Zelfs onze gids is een paar keer verdwaald! De contrasten van kleuren zijn heel bijzonder tijdens deze pittige trip. Neem wel goede schoenen mee want de lava is scherp. 

Dag 6) León - Selva Negra
De reis gaat verder richting noordoosten, de regio met de koffie plantages en de jungle. Het einddoel is Selva Negra oftewel het zwarte woud. Het mag duidelijk zijn dat het Duitsers waren die het hotel begonnen zijn evenals de plantage.

Dag 7) Selva Negra
Tijd voor een dag rust; wellicht een goed boek ?

Dag 8) Selva Negra
Vrije dag, maak een wandeling door de jungle of ga naar Jinotega waar de boerenmarkt met het chaotische busstation echt de moeite waard is.

Dag 9) Selva Negra - Laguna de Apoyo
Neem de Panamerican highway naar Laguna de Apoyo een flink stuk zuidelijker. Is er genoeg tijd maak dan onderweg een stop bij de vulkaan de Masaya. Kijk over de rand van de krater naar de stoomkolommen.

Dag 10) Laguna de Apoyo
Een dag om heerlijk te relaxen aan het meer of aan het zwembad. Wie wat actiever wil zijn kan het apenpad lopen. Voor wie de bergop te veel is, kan een excursie bijboeken naar Catarina en dan naar beneden lopen.

Dag 11) Laguna de Apoyo
Zelf met de auto op pad naar San Juan de Oriente met mooi aardewerk. Verder door naar het dorp Masaya met een grote “artesania” markt. Een overdekte markt in een op een mooi ommuurd terrein met veel handwerk. Langs de kant van de weg veel stalletjes met hangmatten. Eindig in Catarina voor het lekker uitwaaien boven op de berg net zoals de Nica’s dat doen. Eten in een restaurant met een “vieuw” mag hier niet overgeslagen worden.

Dag 12) Laguna de Apoyo - Granada
Op pad naar Granada de koloniale parel. Wie de vulkanen nog niet moe is kan een stop maken bij de Mombacho. Regel het wel van te voren (tegen een toeslag) anders kan het zijn dat er lang gewacht moet worden tot er voldoende mensen zijn. Het landschap is heel anders dan bij de andere vulkanen. De vulkaan slaapt al langere tijd en is daardoor helemaal begroeid met nevelwoud. Bovendien kan hier een “ Canopy ” tour gedaan worden. Spring hoog in de bomen van platform naar platform.

Dag 13) Granada
Tijd om in de stad te dwalen of neem een paardenkoets om de stad te zien.

Dag 14) Granada
Nog een dag om bijvoorbeeld naar de kleine eilandjes te gaan in het Lago Nicaragua.

Dag 15) Granada - Managua
Terug naar Managua voor de laatste overnachting.

Dag 16) Vlucht richting Amsterdam
Helaas vertrek naar huis. Ga eerst inchecken en dan lekker terug om te ontbijten.

Inclusief bij deze flydrive: 

  • Transfer luchthaven - hotel 
  • 15 overnachtingen in 3* hotels inclusief ontbijt
  • 13 dagen economy auto incl. vrije kilometers, lokale taxen, verzekering waarbij het eigen risico volledig is afgekocht
  • Excursie Cerro Negro

 

 

 

Vraag een offerte aan