U bent hier

Panama actief 21 dagen

Route: Panama - San Blas - El Valle de Anton - Santiago - Boquete - David - Bocas del Toro - Panama

Dag 1+2+3 Panama

Vandaag vertrek naar Panama City. Transfer naar het hotel .

Dag 2 Even uitslapen en daarna stadstour met de dubbeldekker. Je bepaald zelf waar je uitstapt en langer wil blijven. Natuurlijk wordt er ook een stop gemaakt bij de sluizen in het Panama kanaal.

Dag 3 Tijd voor actie. Het raften op de Mamoni (categorie III-IV) laat de adrenaline stromen. Af en toe moet er gelopen worden om al te gevaarlijke stukken te omzeilen.

Dag 4+5 San Blas

Zelf naar de luchthaven. Vlucht naar San Blas. Oké hier kan je niet veel heftige activiteiten verwachten, hoewel uitrusten in een hangmat knap vermoeiend kan zijn. Geniet helder water, snorkelen, kleurrijke mensen en relax.

Dag 5 Korte trip naar één van de andere eilanden.

Dag 6+7+8 El Valle de Anton

Terug naar Panama en ophalen huurauto en op weg naar El Valle. El Valle ligt in een oude krater van, wellicht, de grootste vulkaan van Midden-Amerika. Nu is het een groene, mooie vallei met rijstvelden en boerderijen. Het is er lekker koel!

Dag 7 Wandeling naar de “India dormida”of te wel de slapende indiaanse. In de middag vrij om bv naar eenvoudige thermale baden te gaan.

Dag 8 Canopytour bij de waterval waarbij je hoog in bomen van platform naar platform springt hangend aan een kabel. In de middag weer vrij. Neem eens een kijkje bij de markt.

Dag 9 Santiago

Vandaag op weg naar Santiago. Ver is het niet maar anders wordt het de volgende wat aan de lange kant. Haast hebben we niet.

Dag 10+11+12+13 Boquete

Op weg naar Boquete in de provincie Chiriqui ook wel de ‘Alpen van Latijns-Amerika’ genoemd inclusief Zwitserse chalets en  kaasfondue! Het is een streek om actief te zijn, raften, wandelen, paardrijden, het kan er allemaal. Bijzonder: de Quetzal komt hier nog voor, dat zal de vogelaars goed doen.

Dag 11 Een ontspannen dag te paard. Geniet van de zon op je gezicht en de wind door je haar. Een wel heel vermoeiende activiteit: weken in een thermaalbad, jezelf insmeren met vulkanische modder om het af te spoelen in de koele Caldera rivier.

Dag 12 Vandaag wordt het toch wat pittiger. Een wandeling door maar liefst 6 klimaatzones naar de top van de Baru vulkaan, het hoogste punt van Panama. Reken op zo’n 7 a 10 uur lopen, afhankelijk van de conditie.

Dag 13 Vrije dag. Er zijn nog wandel mogelijkheden genoeg maar ook raften en kajakken kan hier in overvloed.

Dag 14 David

Een klein stukje terug naar David. Inleveren huurauto.

Dag 15+16+17+18 Bocas del Toro

Zelf de bus nemen naar Almirante voor de boot naar Bocas del Toro, een tropische eilandengroep voor de welverdiende rust. Het leven is hier totaal anders dan in de rest van Panama. Hier hoor je vaak reggae muziek en het leven is relaxt. Verblijf in Bocas zelf. Tegen meerkosten kan er op het rustigere eiland Bastimentos verbleven worden.

Dag 16 Vrije dag

Dag 17 Trip per boot en zie dartelende dolfijnen en knalrode kikkertjes. Natuurlijk is er tijd voor een duik.

Dag 18 Vrije dag Tip:neem een bootje naar “Starfish beach”. De reuze zeesterren liggen voor het oprapen waar ze overigens helemaal niet van houden!

Dag 19 Panama

Helaas tijd om afscheid te nemen. Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Panama. Overnachting,

Dag  20 Naar huis.

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 21 Aankomst

In plaats van naar Panama vliegen kan er ook naar San José in Costa Rica gevlogen worden om daar de reis te vervolgen
 

Vraag een offerte aan