U bent hier

Panama compleet 20 dagen

Route: Panama - San Blas - El Valle de Anton - Chitre - Boquete - David - Bocas del Toro - Panama

Dag 1+2+3 Panama

Vandaag vertrek naar Panama City. Transfer naar het hotel.

Dag 2 Even uitslapen en daarna stadstour met de dubbeldekker. Je bepaald zelf waar je uitstapt en langer wil blijven. Natuurlijk wordt er ook een stop gemaakt bij de sluizen in het Panama kanaal.

Dag 3 Excursie naar Choco-Emberra gemeenschap. Wonderlijk hoe ze in de huidige tijdsgeest toch hun traditionele levenswijze hebben weten te behouden.

Dag 4+5 San Blas

Zelf naar de luchthaven. Vlucht naar San Blas. Hier moeten jullie vooral gaan genieten van het heldere water, de kleurrijke mensen en de rust. In het heldere water zie je de enorme zeesterren zie je zo in het water liggen. De eilanden worden bewoond door de Kuna indianen die nog altijd hun traditionele dracht en hun tradities in ere houden.

Dag 5 Korte trip naar één van de andere eilanden.

Dag 6+7 El Valle de Anton

Terug naar Panama en ophalen huurauto en op weg naar El Valle. El Valle ligt in een oude krater van, wellicht, de grootste vulkaan van Midden-Amerika. Nu is het een groene, mooie vallei met rijstvelden en boerderijen. Het is er lekker koel!

Dag 7 Vrije dag in El Valle.  Bezoek de petroglyfen, de waterval of de dierentuin. Verwacht geen topattracties maar een dag met gevarieerde activiteiten.

Dag 8+9 Chitre

Vandaag op weg naar Chitre op het schiereiland Azuero. Het stadje heeft een regio functie dus alles is te vinden hier. Op het strand vlakbij komen met eb de krabben te voorschijn. Een waar feest voor de vogels die er massaal op af komen.

Dag 9 Vrije dag.

Dag 10+11+12 Boquete

Op weg naar Boquete in de provincie Chiriqui ook wel de ‘Alpen van Latijns-Amerika’ genoemd inclusief Zwitserse chalets en  kaasfondue! Het is een streek om actief te zijn, raften, wandelen, paardrijden, het kan er allemaal. Bijzonder: de Quetzal komt hier nog voor, dat zal de vogelaars goed doen.

Dag 11 Vandaag de keuze uit raften, paardrijden of whitewater kajakken. Aan jou de keus.

Dag 12 Vrije dag.

Dag 13 David

Een klein stukje terug naar David. Inleveren huurauto.

Dag 14+15+16+17 Bocas del Toro

Transfer naar de haven voor de boot naar Bocas del Toro, een tropische eilandengroep. Het leven is hier totaal anders dan in de rest van Panama. De bevolking is donkerder en stammen veelal af van vrije slaven die afkwamen op het werk bij het Panamakanaal. Hier hoor je ook vaker reggae muziek en het leven is relaxt. Verblijf in Bocas zelf. Tegen meerkosten kan er op het rustigere eiland Bastimentos verbleven worden.

Dag 15 Vrije dag

Dag 16 Trip per boot en zie dartelende dolfijnen en knalrode kikkertjes. Natuurlijk is er tijd voor een duik.

Dag 17 Vrije dag Tip:neem een bootje naar “Starfish beach”. De reuze zeesterren liggen voor het oprapen waar ze overigens helemaal niet van houden!

Dag 18 Panama

Helaas tijd om afscheid te nemen. Zelf naar de luchthaven voor de vlucht naar Panama. Overnachting,

Dag 19 Naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 20 Aankomst

In plaats van naar Panama vliegen kan er ook naar San José in Costa Rica gevlogen worden om daar de reis te vervolgen.
 

Vraag een offerte aan