U bent hier

Chachapoyas, Kuelap

Wie naar het noorden gaat moet wel over zitvlees beschikken. De weg is lang en soms hobbelig maar je bent dan ook ver weg van de gebaande wegen! Het gebied is bijzonder door de nog weinig bezochte ruïnes die zelfs groter zijn dan de Machu Picchu en de enorme bewaker van de graven bij Karajía.

Dag 1 Chiclayo – Chachapoyas

Transfer naar het busstation van Chiclayo, nachtbus naar Chachapoyas. De rit voert langs de droge kuststrook tot uiteindelijk het nevelwoud.

Dag 2  Chachapoyas

Bij aankomst 's ochtends in Chachapoyas transfer naar uw hotel, rest van de dag ter vrije besteding. 

Dag 3  Kuelap, Chachapoyas

Vandaag naar Kuelap, de schat onder de archeologische vindplaatsen! Dit fort heeft een enorme omvang en is zelfs groter dan Machu Picchu. Lunch in het dorpje María.

Dag 4 Karajía, Chachapoyas

‘s Ochtends naar de Quiocta grotten, met z'n vele stalagmieten en stalagtieten. Het is de langste grot van Peru met zo'n 550 meter. Lunch in het stadje Lamud en daarna door naar de uniek begraafplaats van Karajía. Voor de graven, op grote hoogte in de rotsen, staan bewakers van klei, de “Purunmachos”. Nog altijd zijn de kleurige motieven zichtbaar. Je vraagt je af hoe ze ze daar in hemelsnaam hebben kunnen bouwen. Het is wel even wandelen voor je er bent!  In San Antonio staan meer dan 30 sarcofagen die verbazingwekkend in een uitstekende staat zijn.

Dag 5 Revash & Leymebamba, Chachapoyas

Vandaag eerst op pad naar Revash, hier zijn in de bergwanden mausolea gemaakt en beschilderd met typische Chachapoyas motieven. Hierna bezoeken we het museum in Leymebamba, met zo'n 1000 voorwerpen van de Chachapoyas cultuur en meer dan 200 mummies! 

Dag 6 Gocta watervallen, Chachapoyas

Op naar de Gocta watervallen. De lokale bevolking heeft de waterval lange tijd geheim gehouden, uit angst om vervloekt te worden door de meerminnen die onderaan de waterval zouden leven. Na de lunch terug naar Chachapoyas waarvandaan ‘s avonds de nachtbus naar Chiclayo vertrekt.

Dag 7 Chiclayo

Aankomst in Chiclayo. Hiervandaan vervoer naar uw hotel of naar de luchthaven zelf te regelen.

  • Transfer van uw hotel in Chiclayo naar het busstation
  • Bus Chiclayo-Chachapoyas v.v.
  • Transfer busstation-hotel v.v. in Chachapoyas
  • 4 overnachtingen in Chachapoyas incl. ontbijt
  • Excursies Kuelap, Quiocta grotten, Karajía, Revash mausoleum, museum van Leymebamba, Gocta watervallen
  • 3x Lunch
  • Gids