U bent hier

Bouwsteen bienvenido Paracas - Nazca

Dit pakket laat het beste van twee bestemmingen zien, de Ballestas eilanden met z'n robben en Nazca met de mysterieuze lijnen. Wie wil kan uiteraard wat langer blijven en bv het nationale park Paracas met z'n flamingo’s bezoeken. Het vervoer is geregeld dus daar is geen omkijken naar!

Zwemmen met robben en mysterieuze Nazcalijnen

Paracas: Ten zuiden van Lima, bij Pisco, ligt een aantal bijzondere eilanden: de Ballestas. Voor mensen zijn ze verboden terrein en dus is het een Walhalla voor vogels en robben. Sommige baaien worden de kraamkamer genoemd, er liggen honderden robben met hun jongen. De durfal kan vanuit de boot in het water duiken en een rondje zwemmen met één van hen. Onderweg valt de "Candelabro" te bewonderen, een tientallen meters hoge tekening van een kandelaar in de rots.

Nazca: Hele studies worden er al tientallen jaren lang op los gelaten. Maar nog steeds is men er niet achter: hoe zijn de Nazca indianen in staat geweest de figuren te maken, hebben ze hulp gehad van buitenaardse wezen? Waarom kunnen we ze na eeuwen nog zien? De tientallen meters grote figuren in de aarde zoals de aap, de spin of de hagedis kunnen alleen vanuit de lucht gezien worden. Ter plaatse kan een excursie geboekt worden naar de begraafplaats van Chauchilla, waar op het aardoppervlak botten, mummies, potten en skeletten met meterslange haarstrengen in de brandende zon liggen.

  • Royal class bus Lima-Paracas
  • 1 overnachting in een 3* hotel incl. ontbijt
  • Excursie Ballestas
  • Bus Paracas-Nazca
  • 1 overnachting in een 3* hotel incl. ontbijt
  • Vlucht over de Nazca lijnen