U bent hier

Bouwsteen bienvenido Puno - Lago Titicaca

Op de hoogvlaktes van Peru en Bolivia ligt het Titicacameer op een hoogte van 3800 m. De diepgebruinde gezichten van de bevolking maken duidelijk dat de zon hier meestal fel schijnt, goed insmeren is dus aan te raden. De temperatuur laat echter te wensen over: vooral in de schaduw kan het ijzig koud zijn. Maak van de mogelijkheid gebruik om een dikke wollen alpacatrui (familie van de lama) te kopen. Midden op het meer liggen de drijvende rieteilanden van de Uros en een aantal andere eilandjes die zeker een bezoek waard zijn. Op Taquile eiland is het de gewoonte dat de mannen en jongens wollen mutsen breien. Verras iemand thuis met zo'n originele, gekleurde muts en overnacht bij de plaatselijke bevolking!

  • Transfer luchthaven Juliaca-hotel 
  • 2 overnachtingen in een 3* hotel

Dodentorens Sillustani

De dodentorens stammen nog van voor de Inca periode. De bijzondere torens werden gebouwd voor de edelen die met hun rijkdommen begraven werden. Helaas zijn de meeste graven geroofd.

  • Vervoer af Puno
  • Gids

Prijs vanaf: € 23,-- p.p. op basis van 2 personen.

Lago Titicaca, slapen bij de bewoners thuis!

Dag 1: Puno - Uros - Amantani
Transfer vanaf je hotel tussen 07:00 en 07:30 a.m. naar de haven van Puno, vanwaar we de boot zullen nemen tot aan de drijvende rieteilanden van Uros . Het bezoek aan dit eiland, onder begeleiding van een gids, duurt 1 uur. Nadien varen we verder tot Amantani eiland (3 uur durende bootreis). Hier verblijven we per 2 tot 4 personen in een lokale familie. In de namiddag is er een bezoek met gids aan de tempel van de zon en de maan op de top van het eiland, ideaal voor zonsondergang! s’ Avonds na het avondmaal met uw lokale familie kan je nog deelnemen aan een lokale party in klederdracht. Na de party brengt je de nacht  door in een simpel familiehuis.

Dag 2: Amantani - Taquile - Puno
Na het ontbijt verlaten wij onze familie en varen we naar het eiland Taquile, waar wij het landschap en de gewoontes van de mensen bewonderen; na het bezoek aan Taquile keren we terug per boot naar Puno waar we rond 5 p.m. aankomen.

Inbegrepen:

  • De transfers van het hotel in Puno naar de haven
  • Eentreegelden tot de eilanden
  • Vervoer per boot
  • 1 overnachting in een familiehuis
  • 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt
  • Tweetalige gids

Prijs vanaf: € 58,-- p.p. op basis van 2 personen.

Puno: Treinen op grote hoogte 

Eén van de mooiste treinreizen is het traject van Puno naar Cuzco of andersom. De reis gaat over meer dan 5100 meter en het is onvoorstelbaar dat op zo'n hoogte de boeren nog lappen grond bewerken. Voor de bevolking is het altijd weer een gebeurtenis als de trein stopt. Vanuit Juliaca gaat de reis eerst een stuk over de markt. De marktvrouwen moeten zich haasten om hun handelswaar van de rails te halen als de trein zich laat horen. De trein rijdt niet iedere dag! Vanaf heden is het alleen mogelijk om per Andean Explorer deze route af te leggen. U reist dan eerste klas en de lunch is inbegrepen. De inrichting van de Andean Explorer is vergelijkbaar met de wereldberoemde Orient Express.

Vertrek iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag ( vrijdag alleen in het hoogseizoen )

Prijs Puno – Cuzco vanaf: € 152,-- p.p. op basis van 2 personen.

Prijs Cuzco - Puno vanaf: € 228,-- p.p. op basis van 2 personen.