U bent hier

Colca Canyon te voet

De Colca Canyon is een prachtig gebied en een van de weinige plekken waar de condor zich in volle glorie laat zien. Het land wordt er nog steeds bebouwdop de oude traditionele wijze zoals de Inca’s dat deden, op terrassen. De bevolking is vriendelijk en kleurrijk en spreken nog altijd Quechua. Kamperen doen we hier niet hoewel de overnachtingen eenvoudig zijn. De tour vertrekt vanuit Arequipa.

Dag 1 Llahuar

Vertrek uit Arequipa en met openbaar vervoer naar Cabanaconde voor de afdaling naar Llahuar (zo’n 4 uur) door een warm woestijnachtig landschap.Via de hangende brug naar de eenvoudige bamboehuisjes voor de overnachting.

Dag 2 Fure

Weer vroeg op voor de zwaarste dag van deze trekking. Je ziet watervallen en kleine dorpje. In de mooie oase van Sangalle krijg je de welverdiende rust. Het  water is heerlijk (18ºC) en er groeit allerhande fruit.

Dag 3 Cabanaconde

In de ochtend is er nog tijd om te relaxen en te zwemmen. Na de lunch gaat het terug naar Cabanaconde waar voor de verandering in een eenvoudig hotel geslapen wordt.

Dag 4 Arequipa (of Puno)

Op naar de condors die vanaf het uitzicht punt goed te zien zijn. Even naar Chivay en dan is het weer tijd om naar Arequipa te gaan. Tegen meerkosten kan de reis ook verder naar Puno.

Download extra informatie