U bent hier

Trekking Inca Trail 4 dagen/3 nachten 

Wat is er mooier dan na een pittige tocht te voet, beloond te worden met de majestueuze aanblik van de Machu Picchu! Deze spectaculaire Incastad is pas in 1911 bij toeval ontdekt en nog steeds worden er nieuwe vondsten gedaan. De Inca's hebben deze route in vroegere jaren aangelegd om hun goederen te vervoeren. Onderweg zijn er nog verschillende ruïnes te bezichtigen en kun je genieten van de machtige Andesbergen. Ga pas na een paar dagen acclimatiseren in Cuzco. Een goede conditie is gewenst.

 • Transfer Cuzco - beginpunt Inca Trail en Macchu Picchu - Cuzco
 • 4 dagen wandelen op de "snelweg van de Inca's"
 • Tenten
 • Kampeeruitrusting
 • Kookuitrusting
 • Alle maaltijden
 • Begeleiding door een gids
 • Zelf mee te nemen: slaapzakken

Dag 1 Chilca – Huayllabamba (9km – 5 uur)

Transfer van Cuzco naar het startpunt Chilca. Hier vindt de ontmoeting met de dragers plaats en begint de trek. Deze begint hoog boven de stroomversnellingen en de spoorlijn met beneden in het dal de Urubamba rivier. Daarna volgt de lunch. Na ca. 3 ½  aankomst in Llactapata waar er een uitgebreid archeologisch complex te zien is. Na Urubamba gaat de trek verder naar de Kusichaca rivier en de eerste overnachtingsplaats in de buurt van het dorp Huayllabamba. Na het diner overnachten in tenten.

Dag 2 Huayllabamba – Pacaymaya (7km – 8 uur)

Na een vroege wake up call en het ontbijt op pad voor de zwaarste dag van de Inca Trail. Door een zeer begroeid gedeelte naar de Llulluchayoc vallei. In deze vallei wordt geluncht. De uitzichten zijn spectaculair tijdens de klim naar de Warmihuanusca pas op een hoogte van 4150 m. in dit schitterende landschap. Na de ruststop begint de afdaling in de schitterende Pacamayo vallei. Na het diner overnachten in tenten.

Dag 3  Pacamayu Vallei – Phuyupatamarca (6km – 7,5 uur)

Na het ontbijt begint een makkelijke klim, deze klim brengt je naar de overblijfselen van de Runcuracay uitkijktoren. Hiervandaan uitzicht op de besneewde toppen van de Cordillera Vilcabamba. Na de Runcuracay pas gepasseerd te hebben is er duidelijk een verandering van vegetatie te merken. Na de lunch wandelend door het Amazone basin. Het Inca pad begint duidelijkere vormen aan te nemen. Langs “The Black Lagoon” (een droog meer) naar het complex Sayajmarca. Dan gaat de vegetatie over in regenwoud. Het pad wordt smaller en wordt onder andere onderbroken door een Inca tunnel. Aan het einde van de middag wordt de enorme Inca constructie Phuyutamarca bereikt met vlakbij het kamp. Na het diner overnachten in tenten.

Dag 4  Phuyupatamarca – Machu Picchu (8km – 4 uur)

Deze dag begint heel vroeg om op tijd aan te komen bij Machu Picchu, dus vroeg ontbijten. In de verte uitzicht op de Mount Pumasillo en Salcantay en honderden meters beneden in het dal weer de Urubamba rivier. Een lange en vrij steile afdaling om uiteindelijk de beroemde oneindige Inca treden weer op te gaan. Langs het goed bewaarde Winay Wayna complex. Aankomend bij Inti Punku, de eerste blikken op Machu Picchu. De grootste archeologische vondst, de verloren Inca stad die pas in 1911 is ontdekt. Begeleide tour bij Machu Picchu. In de middag met de bus naar beneden naar het treinstation om per trein naar Cuzco te reizen. Aankomst en transfer in Cuzco naar het hotel.

* De route kan soms afwijken! *

BELANGRIJK: Het is niet toegestaan de trail zelfstandig te lopen. Er is een beperkt aantal vergunningen per dag en de trail is vaak vol. Het is raadzaam om deze op tijd te boeken.

Trekking Inca Trail 2 dagen/1 nacht

Niet iedereen heeft de tijd om de vierdaagse trekking te doen. Het is ook mogelijk om een klein deel te lopen. Misschien minder spannend maar de aankomst te voet op de Machu Picchu blijft even majestueus!

 • 1 overnachting in een hostal in Aguas Caliente
 • 1x lunch, 1x diner 1x ontbijt
 • Trein
 • Bus
 • Entrees
 • Engelstalige gid

Prijs vanaf: € 327,-- p.p. op basis van 2 personen.