U bent hier

Peru actief 25 dagen

Peru is bij uitstek een land om lekker actief te zijn; wandelen, raften, paardrijden en surfen, het kan er allemaal.

Route: Lima – Paracas – Ica – Arequipa – Colca Canyon – Puno/Titicaca meer – Cuzco – Mancora.

Dag 1 Lima

Vlucht naar Lima en bij aankomst transfer naar het hotel in Miraflores.
De stad is inmiddels uitgegroeid tot een metropool van meer dan 12 miljoen inwoners. Interessant is het koloniale centrum en enkele buitenwijken.

Dag 2 Lima

Vrije dag om de stad te verkennen.

Dag 3 Paracas

Transfer naar het busstation voor de Royal classbus naar Paracas. Zelf naar het hotel.

Dag 4 Ballestas eilanden / Ica

In de ochtend excursie naar de Ballestas eilanden. Er liggen honderden zeeleeuwen en het wordt ook wel de kraamkamer genoemd. Wie heel dapper is mag uit de boot springen en een stukje met de zeeleeuwen zwemmen. In de middag zelf naar het busstation en bus naar Ica waar je weer zelf naar het hotel gaat.

Dag 5 Buggy en Bus

Het is eens wat anders, surfen vanaf een zandduin. De omgeving is prachtig met een onverwachte oase. Na een uur durende adrenaline tocht per buggy door de duinen, lukt het vast wel om in de bus te slapen.

Dag 6 Arequipa

Bij aankomst zelf naar het hotel niet ver van het centrum. Het is leuk om te eten op de balkons rond de Plaza de Armas. Geduld is wel nodig, de service is niet snel.

Dag 7 Arequipa

Vrije dag om aan de hoogte te wennen en uitgebreid de tijd te hebben voor het Catalina Convento. Het klooster is een dorp op zich met straten en vele cellen waar de dochters uit gegoede Spaanse families complete feesten gaven.

Dag 8 Wandelen in de Colca Canyon

De aankomende dagen wordt het wandelen geblazen door de prachtige Colca Canyon. Vertrek uit Arequipa en met openbaar vervoer naar Cabanaconde voor de afdaling naar Llahuar (zo’n 4 uur) door een warm woestijnachtig landschap. Via de hangende brug naar de eenvoudige bamboehuisjes voor de overnachting.

Dag 9 Fure

Vroeg op voor de zwaarste dag van deze trekking. Je ziet watervallen en kleine dorpjes. In de mooie oase van Sangalle krijg je de welverdiende rust. Het  water is heerlijk (18ºC) en er groeit allerhande fruit.

Dag 10 Cabanaconde

In de ochtend is er nog tijd om te relaxen en te zwemmen. Na de lunch ga je terug naar Cabanaconde waar voor de verandering in een eenvoudig hotel geslapen wordt.

Dag 11 Puno

Op naar de condors die vanaf het uitzichtpunt goed te zien zijn. Even naar Chivay en dan is het weer tijd om naar Puno te gaan met de bus.

Dag  12  Uros /  Amantani

Na een tocht over het  meer en een bezoek aan de drijvende rieteilanden, slapen bij de bewoners thuis. Simpel is het wel. In de namiddag bezoek aan de tempel van de zon en de maan op de top van het eiland, ideaal voor zonsondergang!

Dag 13  Puno

Na het ontbijt terug via het eiland Taquile naar Puno. Aan de mutsen van de mannen kun je zien of ze getrouwd zijn of niet.

Dag 14 Cuzco

Op tijd op voor de busreis naar Cuzco, er gaat een gids mee en onderweg worden er uitstapjes gemaakt het achterland in. Transfer naar het hotel op loopafstand van het centrale plein.

Dag 15 Cuzco

Vrije dag. De stad heeft een internationale uitstraling. Je treft er mensen van allerhande nationaliteiten die er Spaans leren of vrijwilligerswerk doen. Je kunt er bruine boterhammen krijgen, mocht je ze zijn gaan missen.

Dag 16 Paardrijden

Vandaag te paard een tocht van 4 a 5 uur langs ruïnes en door een mooi landschap. De ervaring van de verschillende ruiters bepaalt de route. Ook wie geen ervaring heeft is welkom!

Dag 17 Raften

Of op de Apurimac Rivier in de omgeving van Cusi Pata of in Chuqui - Cahuana. De eerste optie is niveau I, II en III en de tweede optie zijn niveau  IV en V, met zeer sterke versnellingen, pittig dus! Vooral in het regen seizoen van november - maart. Wie liever wil gaan fietsen, kan ook!

Dag 18 Incatrail

Op weg via de korte versie van de Incatrail naar Machu Picchu. Misschien minder spannend dan de lange versie maar de aankomst te voet bij Machu Picchu blijft even majestueus!  Overnachting in Aguas Calientes.

Dag 19 Machu Picchu / Cuzco

Vroeg op om voor de grote stroom toeristen uit te genieten van de bijna lege ruïne stad. Prachtig!

Dag 20 Surfen / Mancora

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar de kust. Weinig mensen weten dat Mancora een ware hotspot is om te surfen. De golven zijn er altijd, de dolfijnen trouwens ook, en het aantal bewolkte dagen in een jaar zijn op 1 hand te tellen. Kitesurfen kan ook. Lange transfer naar Mancora vanaf de luchthaven.

Dag 21+22+23 Surfen / Mancora

Neem surf of kitesurf les als je nog geen ervaring hebt. Gewoon met je tenen in het zand mag ook.

Dag 24 naar huis

Lange transfer naar de luchthaven van Piura, vlucht naar Lima en verder naar huis.

Dag 25 Aankomst

Natuurlijk kan het programma aangepast worden met bv een 4-daagse Incatrail in plaats van een 2-daagse.

 

Vraag een offerte aan