U bent hier

Peru anders voorbeeld reis 19 dagen.

Route: Lima - Trujillo - Cajamarca - Chiclayo - Chachapoyas - Kuelap - Iquitos.

Dag 1 Lima

Vlucht naar Lima en bij aankomst transfer naar het hotel in Miraflores. Het hotel heeft een kleine binnentuin en dat is bijzonder in Lima. De zee ligt op loopafstand en ook het centrum van Miraflores is te belopen.

Dag 2 Lima

Vrije dag om de stad te verkennen.

Dag 3 Trujillo

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Trujillo. Trujillo is een charmante stad en goed uitgangspunt om verder te trekken door het nog vrij onbekende noorden. Transfer naar het hotel.

Dag 4 Trujillo

De dag begint met een bezoek aan Chan Chan eens de grootste stad ter wereld. De grootsheid en perfectie van deze stad is uitgedrukt in grote lemen muren vol met decoraties en grote ceremoniële pleinen. Na het bezoek aan de vele tempels is er tijd om zelfstandig de prachtige koloniale gebouwen nog bezoeken in Trujillo stad.

Dag 5 Cajamarca

Zelf naar het busstation voor de bus naar Cajamarca. Bij aankomst transfer van het busstation naar het hotel.

Dag 6 Cajamarca

Vrije tijd. Tip: Bezoek Ventanillas de Otuzco of te wel ramen van Otuzco een Pre-inca begraafplaats.Wandel verder naar Los Baños del Inca met heerlijke warmwater bronnen waar het prima ontspannen is.

Dag 7  Chiclayo

Vandaag gaat de reis per bus richting Chiclayo, een drukke havenplaats waar een bezoek gebracht kan worden aan de Mercado de Brujos, de Tovenaarsmarkt.

Chiclayo is voor Peru wat het Dal der Koningen is voor Egypte. In 1987 werd daar, in een piramide van adobe, het graf gevonden van een belangrijk man, ‘El Señor de Sipán’, compleet met mee begraven echtgenotes, een soldaat, een lama én een enorme schat aan sieraden van goud, zilver en schelpen, in het oude Peru een waardevol ruilmiddel.

Dag 8 Chiclayo - Chachapoyas

Excursie naar de Lord of Sipan. In het Museo Tumbas Reales de Sipán, zijn de schatten van de Toetanchamon van Zuid Amerika subliem uitgestald. Nooit is er een zo compleet en waardevol graf geopend in Peru. 's Avonds transfer naar het busstation voor de nachtbus naar Chachapoyas. De rit voert langs de droge kuststrook tot uiteindelijk het nevelwoud.

Dag 9 Chachapoyas

Bij aankomst 's ochtends in Chachapoyas transfer naar uw hotel, rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10  Kuelap, Chachapoyas

Vandaag naar Kuelap, de schat onder de archeologische vindplaatsen! Dit fort heeft een enorme omvang en is zelfs groter dan Machu Picchu. Lunch in het dorpje María.

Dag 11 Karajía, Chachapoyas

‘s Ochtends naar Caverna de (grot van) Quiocta, de langste grot van Peru (550 meter) met z'n vele stalagmieten en stalagtieten. Lunch in het stadje Lamud en daarna door naar de uniek begraafplaats van Karajía. Voor de graven, op grote hoogte in de rotsen, staan bewakers van klei, de “Purunmachos”. Nog altijd zijn de kleurige motieven zichtbaar. Je vraagt je af hoe ze ze daar in hemelsnaam hebben kunnen bouwen. Het is wel even wandelen voor je er bent!  In San Antonio staan meer dan 30 sarcofagen die verbazingwekkend in een uitstekende staat zijn.

Dag 12 Revash & Leymebamba, Chachapoyas

Vandaag eerst op pad naar Revash, hier zijn in de bergwanden mausolea gemaakt en beschilderd met typ-ische Chachapoyas motieven. Hierna bezoeken we het museum in Leymebamba, met zo'n 1000 voorwerpen van de Chachapoyas cultuur en meer dan 200 mummies!

Dag 13 Gocta watervallen, Chachapoyas

Op naar de Gocta watervallen. De lokale bevolking heeft de waterval lange tijd geheim gehouden, uit angst om vervloekt te worden door de meerminnen die onderaan de waterval zouden leven. Na de lunch terug naar Chachapoyas waarvandaan ‘s avonds de nachtbus naar Chiclayo vertrekt.

Dag 14 Chiclayo

Aankomst in Chiclayo en transfer naar uw hotel.

Dag 15 Iquitos  / Amazone

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Iquitos. Transfer vanaf de luchthaven naar de haven voor een 30 km lange tocht per boot naar de lodge waar je 1 nacht verblijft. In de ochtend en middag wandeling door het oerwoud met enorme bomen of een kanotocht naar een Yagua indianengemeenschap. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de Santa María del Ojeal farmlands. 's Avonds in het donker weer een wandeling of kanotocht de jungle in.

Dag 16 Jungle

Vroeg op om vogels te kijken op het moment van de dag dat ze wakker worden en hun fluitconcert op het hoogte punt is. Na het ontbijt per boot en te voet op zoek naar zoetwaterdolfijnen, apen, verschillende tropische vogelsoorten en gigantische bomen en waterlelie's (de Victoria Regia). Een wandeling door een klein rivierdorp laat zien hoe eenvoudig het leven hier nog is en hoe de rivier het leven bepaalt. 's Middags per boot naar de volgende lodge waar je 2 nachten verblijft. Voor of na het diner nog een wandeling de jungle in.

Dag 17 Jungle

Wederom vroeg op om vogels te spotten. Er wordt een jungle wandeling gemaakt naar Yagua Cocha, volgens de lokale bewoners een van de mooiste meren in de omgeving. Een visje vangen hoort erbij maar pas op voor de scherpe tanden van de piranha's! Geluncht wordt er bij het meer. 's Middags terug naar de lodge waar je aan de herbebossing mee kunt helpen door zelf een boompje te planten.

Dag 18 Jungle en Lima

In de ochtend wordt er een bezoek gebracht aan een Wildlife Project waar je kennis kunt maken met verschillende dieren die je niet in het wild hebt gezien. Nog even lekker lunchen in de lodge en daarna per boot over de Amazone rivier terug naar Iquitos. Vlucht naar Lima en transfer naar het hotel.

Dag 19 naar huis

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Dag 20 Aankomst

Natuurlijk kan de reis verlengd worden. Ga bv naar het strand bij Piura, naar Paaseiland bij Chili of voeg de Machu Picchu toe aan de collectie hoogte punten.

Download extra informatie
Vraag een offerte aan