U bent hier

Bouwsteen Awarradam

Iedereen voelt zich hier thuis door de hartelijkheid van de lokale Saramacaanse bevolking, die een roerige geschiedenis kennen. Hun voorvaderen waren gevluchte slaven die op de plantages van de slavendrijvers moesten werken.

Al varende per korjaal vliegen papagaaien door de hemels blauwe lucht en liggen de kaaimannen aan de oevers te wachten op hun prooi. De Awarradam lodge ligt op een prachtig eilandje die omringt wordt door stroomversnellingen. Vanuit de logde worden diverse tours georganiseerd naar de omliggende dorpen oa: Bendiwata, Kuututen, Ligolio, Deböö, en Stonhuku. Ligolio is het enige christelijke dorp, de rest wordt op traditionele manier bestuurd.

De dorpen zijn niet te zien vanaf het water. Een aanmeerplaats met een toegangspoort waaraan palmbladeren hangen zijn de enige indicatie dat hier een dorp is. In elk dorp is een centrale offerplaats en een hut die de lokale vrouwen een aantal dagen per maand bewonen. Bijzonder is de traditionele Saraamacaanse dansvoorstelling waarbij de geschiedenis van hun voorouders aan de bezoekers wordt overgebracht. Hoewel wij enigszins allergisch zijn voor volksdansen vonden we deze voorstelling erg leuk vooral omdat de bevolking onze komst als aanleiding zag voor hun eigen feestje.

  • Vlucht  Paramaribo -  airstrip Kayana v.v.
  • 4 overnachtingen in een jungle lodge
  • Alle maaltijden tijdens het verblijf in de lodge
  • Diverse tours per korjaal en te voet
  • Lokale gids