U bent hier

Natuurlijk Suriname 18 dagen

Met Paramaribo, Galibi, Awarradam, plantages, Nieuw Nickerie, Bigi Pan en Overbridge
Een klein deel wordt zelf met de auto gedaan dat geeft vrijheid maar ook moet er zelf het één en ander geregeld worden. Men komt geregeld terug in Paramaribo wat niet te vermijden is.

De reis kan uitgebreid worden met een bezoek aan Palumeu.

Dag 1+2 Paramaribo

Bij aankomst transfer naar een hotel met een klein zwembad. Zodra je uit het vliegtuig stapt beland je in een andere wereld. De tropische warmte komt je tegemoet en niet alleen de lucht is warm, de mensen ook!

Paramaribo is een smeltkroes van nationaliteiten en dat zie je niet alleen aan de mensen maar ook aan de verschillende winkels, markten en gebouwen. Er zijn tal van musea, historische gebouwen, gezellige lokale markten met van alles en nog wat te koop.  's Avonds kan er gedanst worden aan waterkant waar tal van gezellig barretjes en restaurantjes zijn.

Dag 2 Stadsexcursie naar de verschillende mooie plekjes, per auto en lopend. Langs Fort “ Zeelandia”, het Presidentieel Paleis, het Onafhankelijkheidsplein en vele andere monumenten. De monumentale gebouwen weergeven de geschiedenis van de koloniale tijd in Suriname.

Dag 3 Galibi

Galibi is dé plek waar de zeeschildpadden, van februari tot augustus, hun eieren komen leggen. In de avond op zoek naar de schildpadden. De overnachting is erg eenvoudig!

Dag 4 Paramaribo.

Na een strandwandeling en even zwemmen in de rivier gaat het weer terug naar Paramaribo.

Dag 5+6+7+8 Awarradam

Na een prachtige vlucht over de jungle per korjaal naar de idyllisch gelegen lodge. Na een wel heel hartelijk welkom door de werknemers even bijkomen met een drankje aan de bar of neem een plons in de rivier. De kamers zijn van alle gemakken voorzien zoals eigen douche/toilet, balkon met zitje en klamboe. Oké elektriciteit is er niet maar de olielamp zorgt voor verlichting.

Dag 6+7+8 Elke dag zijn er activiteiten als een jungle wandeling, bezoek aan de kleine dorpen in de omgeving, watervalmassages of een wandeling naar een kostgrondje. Eén van de dorpen heeft een aggregaat en dus 1 tv waar alle kinderen van het dorp met hun neus voor zitten. Bij de vaartocht in het donker zijn er zeker krokodillen te zien. Soms wel heel dicht bij!

Dag 9+10 Paramaribo

In de vroege ochtend kan je nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het oerwoud.  Vlucht terug naar Paramaribo.

Dag 10 Vrije dag.

Dag 11 Plantage

Het verleden herleeft in de verschillende plantage die er nog altijd zijn. De meeste in staat van verval, een enkeling opgeknapt. Geniet van de tocht over het water, wandel over kleine paadjes en overnacht op één van de voormalige plantages tussen de bewoners in.

Dag 12+13 Paramaribo

In de middag terug naar Paramaribo.

Dag 13 Vrije dag.

Dag 14 Nieuw Nickerie

Ophalen huurauto en na een tocht van ongeveer 3 uur via de districten Sarramacca en Coronie aankomst in Nickerie. Hier ligt het natuurgebeid Bigi Pan vlakbij.

Dag 15+16 Overbridge

Na het ontbijt naar het natuurgebied Bigi Pan. Zelf een boot regelen en tocht in het natuurgebied. De beroepsvissers wonen en werken op een bijzondere manier. Vanuit hun op palen staande huisjes gooien ze hun netten uit en zorgen zo voor vis. Als het water laag staat moet er misschien meegeholpen worden om de boot vlot te trekken. In de middag terug naar Paramaribo en een klein stukje verder naar Overbridge. Lekker buiten de stad en zwemmen in de rivier.

Dag 16 Vrije dag suggestie: Brownsberg/Brokopondo meer. Brownsberg is een restant van een halfmaanvormig bauxietplateau dat boven het omliggende oerwoud uitsteekt. Prachtige uitzichten over het Brokopondo stuwmeer en de uitgestrekte groene jungle! De berg wordt doorsneden door kreekjes die uitmonden in watervallen, waar wandelpaden door het tropisch bos naartoe leiden.

Dag 17 Naar huis

Terug naar huis. Inleveren huurauto op de luchthaven.

Dag 18 Aankomst
 

Download extra informatie
Vraag een offerte aan