U bent hier

Actief Suriname 15 dagen

Met Paramaribo, Galibi, Kasikasima en fietsen naar de plantages. Men komt geregeld terug in Paramaribo wat niet te vermijden is.

De reis kan uiteraard uitgebreid worden met bv de expeditie Nassau gebergte

Dag 1+2 Paramaribo

Bij aankomst transfer naar een hotel met een klein zwembad. Zodra je uit het vliegtuig stapt beland je in een andere wereld. De tropische warmte komt je tegemoet en niet alleen de lucht is warm, de mensen ook! Paramaribo is een smeltkroes van nationaliteiten en dat zie je niet alleen aan de mensen maar ook aan de verschillende winkels, markten en gebouwen. Er zijn tal van musea, historische gebouwen, gezellige lokale markten waar van alles en nog wat te koop is.  's Avonds is het gezellig in één van de vele bars bij de waterkant.

Dag 2 Stadsexcursie naar de verschillende mooie plekjes, per auto en lopend. Langs Fort “ Zeelandia”, het Presidentieel Paleis, het Onafhankelijkheidsplein en vele andere monumenten. De monumentale gebouwen weergeven de geschiedenis van de koloniale tijd in Suriname.

Dag 3-10 Kasikasima

De tocht Kasikasima gaat ver, ver weg van de bewoonde wereld. Ver weg van luxe ook, geen elektra, geen bedden maar hangmatten en het sanitair behoeft enig improvisatie vermogen. De korjaal en de benenwagen zijn de vervoersmiddelen tijdens de trip. De tocht is ook zeker niet makkelijk en een goede conditie is een voorwaarde. Terug in de bewoonde wereld staat een koud drankje klaar dat zeker zal smaken.

Dag 3 Vlucht naar Palumeu en picknick lunch. Er is genoeg tijd om lekker te zwemmen. In de avond met de gids de tocht voorbereiden. Vannacht nog even de luxe van een bed.

Dag 4 Gezamenlijk de korjaal in laden. Niets mag vergeten worden want even iets ophalen zit er niet in. De tocht gaat in 3 tot 7 uur (afhankelijk van de waterstand) over de Tapanahonyrivier en de Palumeurivier naar het kamp Kamakabari. Gezamenlijk het hangmatkamp inrichten.

Dag 5 Lange tocht naar het basiskamp Kasikasima aan de Sawaniboto waterval door verschillende stroomversnellingen. Bij laag water moet er mee geholpen worden om de korjaal over ondieptes heen te trekken. Eén stroomversnelling is niet te bevaren, de Trombakasula. Alle spullen worden uitgeladen en moeten te voet over een heuvel gedragen worden. Iedereen helpt mee!

Dag 6 Na een stevige jungletocht begint de klim de Kasikasima op. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur waarvan één uur op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. De afdaling is minstens zo avontuurlijk! Terug in het kamp een heerlijke watermassage in de rivier.

Dag 7 ‘s Ochtends vroeg vertrek voor een flinke boswandeling naar de Kodebaku watervallen. In de middag vrij. In de avond een tocht over de rivier om te genieten van de nachtelijke geluiden.

Dag 8 Tijd om te gaan. Deze keer stroom afwaarts. Het landschap glijdt voorbij. Bij ondieptes moeten de handen wellicht weer uit de mouwen. Terug in Palumeu is een koud drankje hemels!

Dag 9 Toch weer vroeg op om het oerwoud te zien en vooral te horen ontwaken vanaf de rivier. Daarna? Zalig niets doen! Uiteraard mag er ook gewandeld of neem bootje om te peddelen.

Dag 10 Paramaribo

Na een rondleiding door het dorp en na de lunch terug naar Paramaribo.

Dag 11 Galibi

Galibi is dé plek waar de zeeschildpadden, van februari tot augustus, hun eieren komen leggen. In de avond op zoek naar de schildpadden. De overnachting is erg eenvoudig!

Dag 12+13 Paramaribo

Na een strandwandeling en even zwemmen in de rivier gaat het weer terug naar Paramaribo.

Dag 13 Plantages. Het verleden herleeft in de verschillende plantage die er nog altijd zijn. De meeste in staat van verval een enkeling opgeknapt. Geniet van de tocht te fiets door de stad, langs tempels, plantages en over kleine paadjes.

Dag 14 Naar huis

In plaats van rondhangen na het uitchecken (de vlucht gaat in de avond) met bagage en al naar Colakreek niet ver van de luchthaven. Het is er heerlijk koel en het zwemwater heeft de kleur van…….. juist Cola. Aan het eind van de dag naar de luchthaven.

Dag 15 Aankomst

 

Vraag een offerte aan